4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCând se rezolvă intersecția de la „3 alimentare”? Timp pierdut, poluare,...

Când se rezolvă intersecția de la „3 alimentare”? Timp pierdut, poluare, nervi

Autor: M.P.

Intersecția de la Toamnei-Zizinului-Calea București-15 Noiembrie rămâne în continuare una sufocată. Pe hârtie există o strategie, dar municipalitatea nu a anunțat când va fi pusă în aplicare şi mai ales, în ce variantă. Fluidizarea traficului din această intersecție va mai avea de așteptat o perioadă, având în vedere că toate măsurile de degajare a traficului rutier în această zonă sunt deocamdată doar pe hârtie. Pentru ca traficul din această intersecție să fie reorganizat , reprezentanții municipalității au anunțat zilele trecute că au gândit o strategie în două etape, asta după ce anul trecut era luată în calcul realizarea unui pasaj. În primă fază, ar urma ca intersecția str. Toamnei – str. Zizinului – Calea București – Bulevardul 15 Noiembrie să fie semaforizată, dar va fi menținut și sensul giratoriu, după cum a precizat purtătorul de cuvând al Primăriei, Sorin Toarcea. De altfel, pentru semaforizarea intersecției a fost emis deja un aviz din partea Comisiei de circulație a municipiului Brașov, însă lucrările nu au început, iar Toarcea nu a putut aprecia exact nici când vor începe.

Semafor, aprobat de două luni la „trei alimentare”

Avizul din luna martie al Comisiei de circulație prevede „amplasarea unui semafor în sensul giratoriu Calea București – Bd. 15 Noiembrie – Str. Toamnei – Str. Zizinului, pentru stocarea, în zona sensului giratoriu, între intersecția cu str. Toamnei și cea cu B-dul 15 Noiembrie, a autovehiculelor care vin dinspre Calea București sau Zizinului și vor să întoarcă înspre Calea București. În acest moment, autovehiculele care întorc în sensul giratoriu, blochează accesul celor de pe 15 Noiembrie atât înspre str. Zizinului, cât și spre Calea București, ceea ce creează blocaje foarte mari la orele de vârf. Pentru a se evita blocarea sensului giratoriu, în acest segment vor fi montați senzori de trafic, astfel încât, în momentul în care numărul mașinilor stocate pe bulevardul 15 Noiembrie ajunge la limită, automat se va face roșu pentru autovehiculele care vin din sensul giratoriu. Acest semafor va fi corelat cu cel de pe Bulevardul 15 Noiembrie”.

Studiul de fezabilitate pentru pasaj este gata și poate fi aprobat oricând de Consiliul Local

Dacă această măsură nu va avea succes, reprezentantul Primăriei Brașov a anunțat că se va lua în calcul realizarea pasajului de care se discută de aproximativ 2 ani. „Pentru această investiție a fost realizat un Studiu de fezabilitate, iar dacă semaforizarea nu se va dovedi o măsură eficientă, studiul va fi supus aprobării Consiliului Local Brașov”, a mai spus Sorin Toarcea. În acest moment, pentru fluidizarea traficului în intersecția amintită există un sens giratoriu, amenajat în urmă cu mulți ani. De asemenea, pentru fi evitate blocajele de la intrarea în sensul giratoriu de pe Bulevardul 15 Noiembrie, trecerea de pietoni a fost semaforizată, pentru a fi evitate situațiile în care un singur pieton poate „ține în loc” zeci de mașini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE