4.6 C
Braşov
AcasăStiri Brasov93 de arbori din municipiul Braşov vor fi eliminaţi

93 de arbori din municipiul Braşov vor fi eliminaţi

Autor: M.P.

93 de arbori pe de raza municipiului Brașov sunt propuși pentru eliminare, în urma unei analize realizate de Municipalitate, împreună cu specialiștii de la ProPark. Pentru 85 dintre aceștia a fost transmisă deja comanda de eliminare, către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, în sarcina căreia va cărea procedura propriu-zisă.

Din 129 de arbori evaluaţi, doar 36 „au scăpat”

În urma unor sesizări venite de la cetățeni sau a unor costatări la fața locului ale serviciilor din Primărie, specialiștii ProPark au analizat 129 de arbori, din punct de vedere al „sănătăţii” şi integrităţii, iar 93 dintre aceştia nu au trecut „testul”, urmând să fie eliminaţi parţial sau integral. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, spune că este vorba despre mai multe specii, de la corcoduşi, salcie, salcâm sau plop, la molid, pin silvestru, tei sau castan – fie din grădinile de bloc, fie de pe marginea drumurilor. În analiza care a dus la decizia de eliminare a acestora s-au luat în calcul mai multe criterii: specia din care fac parte, valoarea din punct de vedere material, social, cultural, socio-economic sau horticol. A fost evaluată, de asemenea, starea de sănătate a arborilor – cu gradul de exfoliere, gradul de decolorare şi vătămările de natură fizico-mecanică.

Recomandarea speciilor de înlocuire pentru arborii extraşi

Pentru cei 129 de arbori analizaţi, au fost propuse patru tipuri de lucrări. Unii dintre ei au scăpat fără niciun fel de intervenţie, alţii doar cu o toaletare. Pentru unii se va face „căzănire cu înlocuire, iar pentru alţii, căzănire fără înlocuire”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. În schimb, cei mai deterioraţi vor fi extraşi integral. „La fiecare arbore propus spre eliminare, cu înlocuirea ulterioară, a fost făcută şi o recomandare pentru ceea ce ar trebui plantat, în funcţie de ce specie s-ar potrivi în fiecare zonă”, a mai spus Sorin Toarcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE