4.6 C
Braşov
AcasăNationalInițiată și votată de PSD: Premierul Cîțu anunță o posibilă modificare a...

Inițiată și votată de PSD: Premierul Cîțu anunță o posibilă modificare a legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul

l Se lucrează deja la o inițiativă legislativă pe această temă

Premierul Cîțu a declarat că a cerut o evaluare a legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul, anunțând că sunt deja parlamentari PNL care pregătesc modificarea legii. ”Se lucrează la inițiaivă legislativă pe această temă”, a declarat Cîțu, întrebat de G4Media.ro de ce nu reprezintă o prioritate modificarea legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare, inițiată de PSD și promulgată de președintele Klaus Iohannis.
„Am cerut și o evaluare, deocamdată nu putem face evaluare decât legislativă. Am cerut să văd dacă se poate face ceva, cum poate fi modificată, primesc evaluarea și o vom prezenta în coaliție.
Reducerea evaziunii fiscale este o prioritate, conformarea voluntară a crescut în România. Lucrurile merg îndirecția bună. Pe acest proiect am cerut o evaluare. Este consilierul meu, domnul Bogdan Dima. Vom face în prezentare în coaliție. Știu foarte bine că deja sunt parlamentari PNL care s-au aplecat asupra proiectului și vor veni cu modificări. Se lucrează la inițiativă legislativă pe această temă”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Context

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în 31 martie legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul. Legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul, inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit „Mitralieră”, a primit votul final din partea Camerei Deputaților pe 15 decembrie 2020, în ultima zi a legislaturii trecute. Deputații PNL și USR au votat împotriva inițiativei.

Alianța USR PLUS îi cere lui Mugur Isărescu să reevalueze numirea Vioricăi Dăncilă

„Credibilitatea BNR e esențială”, argumentează reprezentanții USR PLUS. Într-o intervenție la Digi24, Dan Barna a declarat că este o decizie rușinoasă, asumată de BNR, și că probabil Adrian Vasilescu a avut „una dintre cele mai grele zile de comunicare” încercând să explice criteriile pentru această numire.
„Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că . Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat „, au transmis reprezentanții alianței.
Dan Barna a declarat, miercuri, că decizia asumată de BNR este una „rușinoasă” și că speră să se revină asupra ei cât mai repede.
„Am văzut declarația lui Adrian Vasilescu de ieri legată de criteriile avute în vedere. Cred că a fost una dintre cele mai grele zile de comunicare a lui Adrian Vasilescu, pe care îl respect. Este foarte greu să încerci să explici serios ceva ce toată lumea consideră că ar putea fi o glumă.
Este o numire care lasă un gust amar despre ce înseamnă vechea politică și vechiul fel de a recompensa, că nu găsesc alt termen. Am văzut reacțiile dinspre PE referitor la prestația Vioricăi Dăncilă de atunci, nu par să confirme această competență. Mă îndoiesc că experiența de europarlamentar a lui Dăncilă a fost unul dintre criteriile pentru această numire.Este o decizie asumată de BNR, o decizie rușinoasă asupra căreia sper să se revină cât mai curând”, a spus Dan Barna.
Dăncilă va ocupa la Banca Națională a României funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a declarat marți, la Digi24, că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, au fost angajați pentru că sunt „oameni care deschid uși în Europa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE