-0.3 C
Braşov
AcasăStiri Brasov27 biciclete pe oră în week-end: De vineri reîncepe transportul bicicletelor în...

27 biciclete pe oră în week-end: De vineri reîncepe transportul bicicletelor în Poiana Brașov

l Încep și lucrările de amenajare a bike-park-ului din Postăvarul

De vineri, 14 mai, toate autobuzele care vor circula pe linia 20 vor asigura și transportul bicicletelor. În zilele lucrătoare, un autobuz de Poiană, cel care pornește la oră fixă din Livada Poștei, va avea atașată o remorcă pentru transportul a 16 biciclete, iar celelalte două autobuze care vor deservi linia 20 vor avea fiecare câte un suport pentru de 3 biciclete.
În zilele de vineri, sâmbătă, duminică și sărbători legale, pe linia 20 vor circula tot trei autobuze, dar capacitatea de transport pentru biciclete va fi mai mare. Astfel, autobuzul cu plecarea din Livadă de la oră fixă va avea remorca pentru 16 biciclete, autobuzul de la și 20 de minute din Livada va avea suport pentru trei biciclete, iar autobuzul de la și 40 de minute din Livada Postei va avea atașată o remorcă pentru opt biciclete.
Conform precizărilor reprezentanților RATBV, bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident.Suporturile de transport sunt omologate și nu prezintă pericole pentru siguranța bicicletelor.
Pentru a nu apărea situații de nerespectare a graficelor de circulație, persoanele care doresc să beneficieze de serviciul gratuit sunt rugate să se prezinte cu circa 10 minute înainte de plecarea în cursă la peronul de îmbarcare, din Livada Poștei sau Poiana Brașov, pentru a avea timp să-și încarce și asigure bicicletele. Transportul bicicletelor se realizează gratuit.

Încep lucrările la bike-park-ul din Postăvarul

Săptămâna viitoare va fi dat și ordinul pentru începerea lucrărilor pentru amenajarea traseelor de mountain-bike din Poiana Brașov. Această investiție presupune realizarea a trei trasee de mountain bike pe versantul nordic al masivului Postăvarul, în cadrul domeniului schiabil al staţiunii Poiana Braşov, între staţia superioară şi staţia inferioară a telegondolei.
,,O veste bună pentru pasionații de mountain bike din România: pregătim trei noi trasee în Masivul Postăvarul. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare. Acestea se adaugă la traseele deja existente. Termenul de execuție este de 20 de luni. Sperăm ca primul traseu să fie recepționat chiar mai devreme, poate chiar până la finalul acestui an. Vă așteptăm pe toți în Poiana Brașov, la dat pe mountain bike!”, a spus primarul Allen Coliban.
Lucrările vor fi realizate de două companii cu experiență în amenajarea unor astfel de trasee, una din România, SC Trailbros SRL, și una din Statele Unite, Momentul Trail Concepts LLC. Valoarea contractului pentru realizarea celor trei trasee este de 1.107.449,21 lei fără TVA, durata realizării lor fiind de 20 de luni.Investiția presupune amenajarea a trei trasee de mountain bike cu grade diferite de dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE