3.1 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Jambon ca la Beclean

Reteța lui Ioan Cornea: ,,Jambonul – pulpa din spate – se dezosează, se feliază în două, trei sau patru bucăţi longitudinale, se condimentează (după posibilităţi, pentru că se pot face mai multe condimentări în funcţie de gusturile fiecăruia) cu sare, piper, usturoi şi cuişoare. Apoi bucăţile de carne se leagă cu aţă şi se pun la fiert, ţinând cont de mărimea lor. Dacă sunt mari, acesta va sta la fiert între trei şi patru ore. Când este gata se scoate din oală, se taie aţa şi se condimentează pe exterior cu verdeaţă şi boia de ardei. Cine doreşte îl poate ţine la afumat mai mult timp, pentru că fumul este un bun conservant. Dar acum la noi nu prea se mai foloseşte această metodă. Îl dăm foarte puţin la fum, iar ce nu se mănâncă pe moment se poate congela.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 12 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE