-0.3 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: 8 plante de birou care te ajută să scapi...

Sfat Expres: 8 plante de birou care te ajută să scapi de stres

Există studii care arată că plantele pe care le ținem la birou pot reduce stresul. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulți oameni au început să se înconjoare de ghivece cu plante. Printre beneficiile lor se numără faptul că ne ajută să fim mai sănătoși și chiar să plecăm mai calmi de la muncă și să dormim mai bine atunci când suntem acasă. Un studiu realizat de University of Hyogo din Japonia arată că plantele ne ajută chiar să reducem stresul. Cercetarea, publicată în HortTechnology, demonstrează faptul că plantele de birou reduc stresul angajaților, îmbunătățindu-le starea de spirit.
În cadrul acestui studiu au fost rugați angajați din 63 de companii japoneze să aibă grijă de câteva plante de birou pentru o anumită perioadă de timp. Și cercetătorii au comparat nivelul de stres de dinaintea acestei perioade cu cel de după ce angajații au fost introduși în lumea plantelor. Iar rezultatele au arătat că gradul de anxietate a scăzut semnificativ după aducerea plantelor în birou. Tocmai de aceea, recomandarea specialiștilor este să vă aduceți neîntârziat câteva plante în birou. Iată 8 dintre plantele pe care le puteți ține la sau pe biroul dv:

1. CACTUȘI
Recunoscuți pentru că sunt foarte ușor de întreținut, cactușii sunt alegerea perfectă pentru cei care vor să obțină rezultate cu minim efort. Au nevoie de lumină, dar pot supraviețui și fără aceasta, așa că sunt o variantă perfectă și pentru birourile care nu au lumină naturală. Și nu au nevoie să fie udate prea des, așa că nu o să-ți consume prea mult timp.

2. PLANTA PĂIANJEN, PLANTA CARE PURIFICĂ AERUL
Aceste plante sunt recunoscute în special datorită adaptabilității lor. Nu au nevoie de foarte multă lumină, așa că pot fi folosite și în birourile fără geamuri. Singura problemă: o să crească, așa că o să fie nevoie să le tunzi din când în când.

3. ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA, PLANTA VEȘNIC VERDE
Dacă nu ai avut până acum experiențe prea fericite cu plantele, poți sta liniștit pentru că pe aceasta este foarte greu să o omori. Nu au nevoie de atenție, mai ales că rădăcinile lor păstrează foarte multă apă, așa că udarea plantelor nu trebuie să fie prea sus pe lista ta de priorități.

4. SUCULENTE
O să găsești astfel de plante în toate formele, mărimile și culorile la care te gândești. Așa că fii sigur că o să fie o plăcere să le admiri din când în când. Rețin apă, așa că nu trebuie să le uzi mai des de odată pe săptămână. Însă vor fi foarte fericite dacă vor avea lumină naturală.

5. PILEA AGĂȚĂTOARE
Cu o astfel de alegere îți vei păcălii toți colegi că ești un mare expert al plantelor. Arată foarte bine și nu trebuie decât să le uzi atunci când pământul se usucă. În rest, oferă-le lumină și ele îți vor face biroul mi-nu-nat.

6. SANSEVIERIA TRIFASCIATA SAU PLANTA ȘARPE
O variantă aleasă de foarte mulți designeri în special pentru locurile minimaliste sau cafenele de specialitate. Se găsesc în foarte multe forme și culori, așa că o să poți alege ceva care să fie pe placul tău. Și sunt foarte greu de omorât: trebuie doar să ai grijă să nu le uzi prea mult.

7. ROZMARINUL
Această plantă nu numai că purifică aerul, dar aroma ei ajută la mărirea capacităţii de memorare şi la menţinerea unei stări sufleteşti bune. Frunzele, care rămân verzi şi pe perioada iernii, sunt liniare, având lungimea de 2-3 cm şi seamãnã cu acele coniferelor. Florile sunt de culoare albăstrui-deschis, uşor violacee, formând un spic. Rozmarinul conţine un ulei volatil, care conţine borneol, camfor, eucaliptol, flavonoizi, acid rozmarinic, etc.

8. MENTA
Menta este asociată cu ospitalitatea în numeroase culturi. Apreciată pentru parfumul său aparte, menta sau izma a fost folosită din vremuri străvechi în alimentaţie sau pentru proprietăţile sale curative. Menta este în general utilizată ca mirodenie în preparate diverse, salate, supe, sosuri pentru paste. Frunzele verzi ale plantei pot decora prăjituri, îngheţate sau pot fi folosite ca ingredient în salata de fructe, mai ales în zilele călduroase de vară.

Articolul precedentLiga 4 Brașov: Puterea Ursului la Codlea
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE