14.3 C
Braşov
AcasăMagazinPremieră în România: Breaking, Hip Hop și Streetdance, alături de Dans...

Premieră în România: Breaking, Hip Hop și Streetdance, alături de Dans Sportiv

Luna mai vine cu o premieră în lumea dansului din România, dansurile Breaking – nou sport olimpic, Hip Hop și Street dance, urmând a fi alături de Dansul Sportiv la primul Campionat Național de Dans Sportiv din 2021.
Campionatul național de Dans sportiv, Standard & Latino, va avea loc în acest an între 7 și 9 mai, la Timișoara, și în același weekend se vor desfășura și probele nou introduse, de Break Dance, Hip Hop și Street dance.
Noile probe vor fi jurizate de câte 3 jurați din 3 țări diferite. Campionatul Național are 17 categorii, iar câștigătorii primelor două poziții din clasament la aceste categorii vor reprezenta România la Campionatele Mondiale și Europene.
Concursurile vor fi transmise live în fiecare zi pe platforma livestreamromania.ro și pe site-ul Federației Române De Dans Sportiv www.dancesport.ro, vineri 7.05.2021 începând cu orele 12:00 – 18:00 Hip Hop și StreetDance, sâmbătă și duminică 8 – 9.05 2021 8:00 – 12:00 Breaking 12:00 – 20:00 Dans Sportiv.
La sfârșitul anului trecut Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), a anunțat că breakdance-ul, căruia dansatorii îi spun „breaking”, va fi disciplină la Jocurilor Olimpice, prima competiție fiind în 2024, la Paris. Acest dans a fost în 2018, la Buenos Aires, în programul Jocurilor Olimpice ale Tineretului.
Potrivit organizatorilor Jocurilor Olimpice, această inițiativă vrea să atragă un public mai tânăr, pentru a face competiția mai „echilibrată ca gen, mai tinerească și mai urbană”. În afară de breakdancing, au mai fost adăugate skateboard-ul, alpinismul sportiv și surfingul.
Breakdance-ul, cunoscut și ca breakdance/ break/ B-boying, a apărut în anii 1970, în New York, odată cu hip-hop-ul, dansul hip hop bazându-se pe improvizație. Breakdance-ul înseamnă forță, elemente acrobatice, mișcări realizate în picioare, mișcări realizate pe podea, mișcări de efect, tehnici de oprire bruscă a corpului în anumite poziții. Street Dance reprezintă mai multe stiluri de dans care au evoluat în spații publice, pe stradă, în curtea școlilor, în cluburi, caracterizate prin improvizație și interacțiune cu publicul.
Campionatul Național de Dans Sportiv este organizat de Federația Română de Dans Sportiv cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE