-4.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProtest la Primărie

Protest la Primărie

De trei zile, o brașoveancă, Ioana Hortensia Vlase, protestează în fața Primăriei Brașov și este decisă să procedeze la fel și astăzi. Ea a decis să-și exprime astfel revolta față de faptul că în proiectul de buget pe 2021 al municipiului nu se mai regăsește și finanțarea unui monument al eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 la Braşov. Anul acesta, în conformitate cu propunerea de proiect de buget, la Capitolul „Reabilitări şi construcţii monumente” sunt alocate 1,4 milioane de lei pentru: documentaţii tehnice pentru curtea Johannes Honterus, Troiţele Braşovului şi Monumentele comemorative al lui L.C. Babeş şi al Eroilor Braşoveni 1987. Ioana Vlase, sora eroului-martir Nicuşor Vlase, spune că anul trecut Primăria decisese să aloce 500.000 de lei pentru realizarea acestui monument printr-un proiect multianual. Demersurile fuseseră începute de mama ei, Elena Vlase, de mai mulți ani, iar după amânări, tergiversări și promisiuni, în 2019 a venit un prim răspuns pozitiv. „Am depus la Primăria Braşov o propunere de proiect, în 2019, care a fost acceptată, cu macheta aferentă. Am plătit un artist, un sculptor, care să creioneze conceptul. Am depus proiectul la Primărie pentru prima ediţie de bugetare participativă – un program prin care se acordă fonduri pentru cele mai bune idei prezentate de locuitorii oraşului – dar nu am obţinut voturile braşovenilor. Ulterior, în 2020, am primit o adresă în care este stipulat faptă că acea sumă de 500.000 de lei a fost cuprinsă în bugetul anului 2020. În noiembrie 2020 am primit de la Primăria Braşov o altă adresă, în care se menţiona faptul că acea sumă este încă în buget şi este vorba despre un proiect multianual. Avem un certificat de urbanism, care a expirat și a fost reînnoit. Mă aflu aici, în faţa Primăriei, din cauza faptului că acest proiect nu este cuprins în bugetul pe acest an”, a afirmat Ioana Vlase.
În cele trei zile de protest, reprezentanții Primăriei au avut doar scurte dialoguri cu ea, dar de genul „este ilegal să stați aici, am putea chema jandarmii”, „a fost o omisiune în proiectul bugetului local, îl vom completa, dar cu 50.000 de lei” și „stați unde vă cade bine”.
„Aveţi o datorie morală faţă de eroii martiri. Sperăm ca acest deziderat să fie votat în cadrul şedinţei de buget pentru anul în curs, care va avea loc în data de 22 aprilie. Lipsa de implicare a autorităţilor locale întinează memoria eroilor care şi-au sacrificat viaţa pe altarul libertăţii în Decembrie 1989”, este mesajul pe care braşoveanca l-a scris pe placarda cu care a protestat. Ea a declarat că va reveni joi în fața Primăriei, unde va avea loc ședința de plen a Consiliului Local, pe ordinea de zi fiind și aprobarea bugetului municipiului pe anul în curs.
„Fac un apel la consilierii locali să dea dovadă de înțelepciune și să voteze și aprobe suma de 500.000 de lei în ședința din 22 aprilie, așa cum au fost cuprinși în bugetul pe anul 2020. Dorim să se demareze lucrările, iar constructorul să aibă un avans care reprezintă o garanție, sigur va fi o plată în tranșe. Primăria să ne explice ce s-a întâmplat cu cei 500.000 de lei. Dacă s-au cheltuit, este normal să îndrepte greșeala și să se pună la loc suma – 500.000 de lei. Nu suntem dispuși să acceptăm noi tergiversări, pentru că acest lucru
reprezintă faptul că nu există un cult pentru eroi, iar memoria lor este întinată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE