11.6 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Alivanca strămoșească

Ingrediente: 500 g mălai, un litru de lapte dulce, un litru de lapte prins (lapte bătut), 150 g unt, 20 frunze de varza albă, smântană dulce

Mai întâi se opărește mălaiul cu lapte dulce. Se lasă să se răcească bine, apoi se adaugă laptele bătut și se amestecă până devine o pastă omogenă. Se toarnă deasupra 100 g unt topit și se amestecă din nou. Se ung cu unt jumătate dintre frunzele de varză, se așează pe fiecare frunză compoziție de alivancă, apoi se acoperă cu restul de frunze de varză. Se ia fiecare alivancă în mâna și se presează, apoi se așează în tavi și se pun în cuptorul bine încălzit. Înainte de a se aduce la masă, fiecare alivancă se despachetează și se servește cu smântână dulce.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 21 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE