14.3 C
Braşov
AcasăSportNebunie: Superliga aruncă fotbalul în aer

Nebunie: Superliga aruncă fotbalul în aer

l Superliga europeană are deja 12 echipe fondatoare, iar Florentino Perez, preşedintele organizației spune că această competiție va salva fotbalul! UEFA și FIFA se opun categoric

Înfiinţarea Superligii a fost anunţată duminică de 12 cluburi fondatoare, printre cele mai mari din Europa, proiect care a fost criticat imediat de autorităţile fotbalului, de fani şi de politicieni.

„Vom salva fotbalul“

Florentino Perez (74 de ani), preşedintele Super Ligii Europene şi al clubului Real Madrid, a vorbit despre subiectul momentului. Perez susţine că prin înfiinţarea Superligii europene se va salva fotbalul. „De fiecare dată când sunt schimbări, mereu sunt persoane care se opun… iar noi vom salva fotbalul în această perioadă de criză. Audienţele şi drepturile din televizare scad, aşa că trebuie făcut  ceva. Toţi suntem ruinaţi. În două sezoane, Real a pierdut 400 de milioane de euro. Am ajuns la concluzia că în loc să schimbăm Liga Campionilor, crearea unei Superligi ne va permite să compensăm ce am pierdut”, a declarat Perez la emisiunea spaniolă El Chiringuito.


„Noul format al LC este absurd“

Potrivit lui Perez, fotbalul actual nu este destul de atractiv: „Tinerii nu mai sunt interesaţi de fotbal. De ce? Pentru că sunt multe meciuri de nivel slab şi nu îi mai interesează, sunt alte platforme pe care să se uite”. Florentino Perez a vorbit şi despre noul format al Ligii Campionilor începând din 2024, validat luni de UEFA: „Va exista tot mai puţin interes dacă vom continua cu Liga Campionilor. Noul format este absurd. Vom fi deja morţi în 2024”.

Discuții cu UEFA și FIFA

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare. “Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluții pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat. Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Infantino se opune

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a afirmat că forul mondial dezaprobă cu fermitate crearea Superligii. „Nu există nicio îndoială că FIFA dezaprobă cu fermitate proiectul Superligii europene, iar cluburile vor suporta consecințele. Acest club închis este disident de instituțiile existente. Ori eşti afară, ori înăuntru. Nu există jumătate de măsură”, a afirmat Infantino,  la congresul anual al UEFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE