13.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMeserie căutată: Clasă cu profil nou, la Făgăraş

Meserie căutată: Clasă cu profil nou, la Făgăraş

Autor: M.P.

l Instruirea viitorilor educatori-puericultori

Elevii din Făgăraş care finalizează ciclul gimnazial vor putea opta în anul școlar 2021-2022 pentru specializarea educator–puericultor, urmând ca orele de practică să aibă loc într-o creșă din municipiu. Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ înfiinţează o clasă cu profil pedagogic, după ce a primit deja avizul Ministerului Educației și al Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Noua clasă de liceu va avea 24 de locuri. „Ne bucurăm că am reușit să înființăm această specializare la Făgăraș, pentru că în tot județul mai există o singură clasă, în municipiul Brașov. Cel mai important pas a fost făcut, pentru că am obținut aprobarea din partea Inspectoratului Școlar și implicit a Ministerului Educației. Am purtat discuții și cu primăria, care ne-a asigurat că ne oferă tot sprijinul în acest sens”, spune Cosmin Moldovan, directorul Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Elevii vor face practică în creşa din oraş

Necesitatea înființării acestei clase cu profil pedagogic a apărut după ce Primăria Făgăraș a constatat lipsa personalului calificat din creșa coordonată de Direcția de Asistență Socială și în contextul în care urmează să devină funcționale alte două astfel de unități în municipiu. „Aprobarea Inspectoratului Școlar Județean pentru realizarea acestei clase a venit repede și apreciez că nu a stat pe gânduri. Părinții din Făgăraș au nevoie de noi creșe, astfel că anul trecut au început lucrările pentru reabilitarea și modernizarea unei clădiri ce va primi această destinație. În același timp, colegii mei lucrează la proiectul de transformare a unei alte clădiri tot în creșă. Atragem finanțări pentru imobile, dar trebuie să investim și în oamenii de mâine. Este cert că avem nevoie de personal calificat, inclusiv la nivel local. Primăria Făgăraș va susține Liceul Teologic cu tot ce poate pentru ca formarea primei generații de educatori-puericultori din municipiu să se desfășoare corespunzător. Urmează să încheiem un parteneriat cu unitatea de învățământ, astfel încât elevii să poată desfășura orele de practică în creșa existentă”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

O meserie căutată pe piaţa muncii

Absolvenții clasei a VIII-a vor avea posibilitatea să urmeze cursurile de educator–puericultor începând din această toamnă, pentru ca în patru ani să poată intra pe piaţa muncii chiar la Făgăraş, unde meseria este una căutată. „Pe piața muncii este mare nevoie de personal calificat, care să lucreze în creșe. În viitorul apropiat, creșele vor trece la Ministerul Educației. De asemenea, se construiesc creșe la nivel local și național, iar liceele pedagogice sunt chemate să școlarizeze absolvenți de la clasa a VIII-a pentru această calificare educator-puericultor“, a declarat Codrina Anghel, directorul adjunct al unității de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE