13.9 C
Braşov
AcasăCititoriCând e periculos ceaiul de tei?

Când e periculos ceaiul de tei?

Ceaiul de tei este unul dintre cele mai populare remedii naturale din țara noastră. Apelăm adesea la această licoare pentru efectul calmant, pentru probleme digestive sau în caz de răceală. Există însă și câteva situații în care consumul său nu este deloc indicat.

Poate deveni toxic
Este important să acordați atenție și preparării ceaiului. Floarea de tei, mărunţită bine, se infuzează pentru nu mai mult de patru minute. Nu se fierbe! Când apa prinde o culoare roşie-maronie intensă, nu se mai bea, pentru că ceaiul este toxic. În plus, ceaiul trebuie consumat într-un interval de timp cât mai scurt. În cazul în care vă gândiți să îl lăsați peste noapte, pentru a-l consuma a doua zi, renunțați la idee. Efectele sale benefice vor dispărea.

Evitați să le dați ceai bebelușilor
Multe mame sunt tentate să le dea ceai bebelușilor pentru calmarea colicilor. Dar ceaiurile consumate de copiii mai mici de şase luni pot avea efecte neplăcute. Ele împiedică absorbţia fierului în organism, iar ceaiurile îndulcite cu zahăr sau cele instant îi pot crea celui mic dureri de stomac şi o stare de agitaţie. De asemenea, ceaiul poate deshidrata bebeluşul, deoarece, consumat în cantităţi mari pentru vârsta lui, ceaiul îi poate suprasolicita rinichii.

Nici gravidele nu ar trebui să bea ceai de tei
Printre persoanele care nu trebuie să consume ceai se numără gravidele (în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că substanţele din tei subţiază sângele şi creşte riscul de hemoragie postpartum), pacienţii cu anemie (împiedică absorbţia de fier), cardiacii (poate accelera ritmul cardiac) şi şoferii (teiul poate produce ameţeală şi stare de somnolenţă).
Una-două căni de ceai de tei băute seara ne pot scăpa de insomnie, însă trei-patru căni vor acționa ca un tonic pentru sistemul nervos, având efectul opus. De asemenea, ceaiul de tei este interzis persoanelor care urmează tratamente medicamentoase, deoarece multe dintre substanţele din compoziția lui pot interacționa cu pastilele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE