6.2 C
Braşov
AcasăSportBrașovul fotbalistic divizat: Marius Lăcătuș și Marin Barbu sunt pentru „new...

Brașovul fotbalistic divizat: Marius Lăcătuș și Marin Barbu sunt pentru „new FC Brașov“

Autor: Adi MARICA

l Foștii fotbaliști și antrenori la FC Brașov Lăcătuș și Barbu spun că Brașovul fotbalistic are nevoie rapid de o echipă în Liga a 2-a

După Marian Ivan, alte două nume mari ale fotbalului brașovean, Marius Lăcătuș și Marin Barbu, sprijină proiectul „new FC Brașov“ propus de viceprimarul Sebastian Rusu. Fostul mare internațional, brașoveanul Marius Lăcătuș, a avut o intervenție la Radio România Brașov, unde și-a expus opinia cu privire la situația actuală a fotbalului brașovean. „Lăcă“ este de părere că desființarea Coronei ar fi însemnat o mișcare greșită. „În primul rând, mă bucură decizia care a fost luată de autorități, pentru că mi se părea absurd, sincer vă spun, ca o echipă care este pe primul loc, deci care e practic în obiectiv – acela de a promova, sa fie desființată! Eu cred că, mai ales după ultimul rezultat din campionat, Corona este echipa cu șansele cele mai mari de a promova în Liga a 2-a. Nu cred că era o decizie bună pentru fotbalul brașovean, indiferent de ambițiile care există în oraș. În primul rând, cei care sunt acolo, Primăria, Consiliul Județean, Consiliul Local ar trebui să se așeze la masa și să decidă ce e mai bine pentru FC Brașov și să se facă o echipă care să ducă mai departe tot ceea ce a însemnat acest club. Să gândească toți în aceeași direcție, să lase orgoliile la o parte fiecare dintre ei și să se gândească exact la ceea ce trebuie făcut pentru binele fotbalului brașovean Sunt multe echipe la Brașov, deci nu e imposibil să se formeze una care într-o perioadă nu foarte scurtă, dar nici foarte lungă“, a spus Marius Lăcătuș la Radio România Brașov FM.  

Marin Barbu: „Brașovul fotbalistic va câștiga cel puțin un an“

La rândul său, Marin Barbu explică motivele pentru care susține noul proiect FC Brașov. „ Un singur lucru este în avantajul Coronei în acest moment: timpul! Dacă echipa va reuși promovarea în Liga a 2-2, Brașovul fotbalistic va câștiga cel puțin un an. De aceea susțin acest proiect, ca Brașovul să câștige încă din anul acesta un loc în Liga 2. Și așa va fi greu pentru Brașov să atace din primul an promovarea în Liga 1 pentru că lotul actual trebuie restructurat masiv. Nu am niciun interes ascuns în acest proiect de la Brașov, eu sunt la Sepsi OSK, sunt respectat și am puțin și ies la pensie. Nu am nevoie de niciun post la noul FC Brașov. Mă deranjează doar faptul că au ajuns să vorbească unii despre fotbal, care chiar nu au nicio treabă acest fenomen“, a spus Marin Barbu.

Sebastian Rusu, noi detalii despre proiectul „new FC Brașov“

Viceprimarul Sebastian Rusu (PNL) a explicat pe larg, prin intermediul unui comunicat de presă, motivul pentru care consilierilor locali PNL au fost împotriva desființării echipei de fotbal seniori a clubului Corona Brașov în ședința CL de săptămâna trecută. Proiectul „new FC Brașov“ propus de Rusu a fost contestat dur de suporterii brașoveni înscriși în Liga Suporterilor Stegari (LSS). Fanii brașoveni consideră că noua structură la FC Brașov ar trebui construită în jurul ACS SR Brașov și, în niciun caz pe structura celor de la Corona.„Vrem să le explicăm tuturor brașovenilor de ce votul consilierilor locali PNL a fost împotriva desființării echipei de fotbal seniori a clubului Corona Brașov și a retragerii din campionat acum, când competiția se află în plină desfășurare, și de ce aceasta este o decizie bună! Brașovenii trebuie să știe că am luat această decizie după ce ne-am consultat cu oameni implicați în fenomen, precum și cu foști fotbaliști importanți, care reprezintă ceva pentru Brașov și sunt respectați în fotbalul românesc. Dintre aceștia îi amintim pe Mariuș Lăcătuș, Marian Ivan, Eugen Moldovan, Marin Barbu, Vasile Bența ș.a. Cu toții au considerat, fără echivoc, că echipa de fotbal Corona Brașov trebuie lăsată să încheie campionatul, în prezent aflându-se pe locul 1 în Liga a 3-a și având cele mai mari șanse la promovarea în Liga a 2-a.
Rezultatul înregistrat pe teren, la puțin timp după hotărârea noastră, a venit ca o confirmare în plus la ce s-a decis. Pasul următor ar fi înființarea unei noi entități juridice (o asociație sportivă fără scop patrimonial), care să se asocieze cu Consiliul Local și care să poarte numele FC Brașov. Noua entitate ar urma să preia marca «FC BRAȘOV» (denumire, siglă, culori), aflată în patrimoniul Primăriei Brașov. În ședința de Consiliu Local de vineri, 12 martie, edilul Brașovului a vehiculat suma de 3 milioane lei ca fiind necesară pentru finalizarea actualului campionat. De fapt, această sumă este una mult mai mică: Corona Brașov poate să câștige Liga a 3-a cu doar 527.000 lei net. Este clar pentru toată lumea că drumul cel mai scurt către performanță al viitoarei FC Brașov este susținerea până în vară a echipei de seniori Corona Brașov – proiect aflat în derulare. La noul proiect al reînființării echipei FC Brașov, ce ar urma să se realizeze după modelul «socios» (modelul implicării participative a suporterilor), sunt așteptați să se alăture foștii jucători, suporterii echipei SR Brașov și toți iubitorii fotbalului din județul Brașov sau de oriunde s-ar afla.
FC Brașov este echipa de suflet a microbiștilor brașoveni, iar ea trebuie să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul, în primul eșalon fotbalistic al României! Reînființarea FC Brașov trebuie să fie un subiect care să ne unească, nu să ne dezbine, în funcție de interesele unora sau ale altora. La mare masă rotundă a iubitorilor de sport au loc toți cei care doresc să pună umărul la reconstrucția fotbalistică la Brașov, nu doar cei ce doresc să obțină un interes vremelnic. Pentru că obiectivul nostru final este unul singur: să ne bucuram împreună și să scandăm din nou «Forzza Steagu’!» la un meci al Brașovului în prima ligă! Semnează din partea grupului de consilieri PNL Brașov, 
Viceprimar Sebastian Rusu și Consilier local Sebastian Bădulescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE