14.3 C
Braşov
AcasăSportÎn fieful lui Stîngă: ACS SR Brașov. Meci de totul sau...

În fieful lui Stîngă: ACS SR Brașov. Meci de totul sau nimic la Odorheiu Secuiesc

Autor: Adi MARICA

l În primul meci oficial din 2021, ACS SR Brașov va juca vineri, de la ora 15.00, în deplasare, cu AFC Odorheiu Secuiesc, echipă antrenată de Florin Stîngă

ACS SR Brașov începe sezonul de primăvară al Ligii a 3-a pe terenul celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. O deplasare grea, pe terenul unei echipe bune ale seriei. Cu siguranță va fi și un duel al orgoliilor ținând cont că echipa harghiteană este antrenată de brașoveanul Florin Stîngă, iar în lotul gazdelor se află și trei jucători brașoveni: Adrian Stoian, Raul Negotei și Cosmin Turcu.

Optimism în tabăra gazdelor

În meciul tur, de la Brașov, cei de la AFC Odorheiu Secuiesc s-au impus cu 2-1, după un duel încrâncenat în care brașovenii au plătit scump după greșeli incredibile în defensivă. Deși au câștigat la Brașov, harghitenii au continuat slab sezonul, astfel că în pauza de iarnă elevii lui Florin Stîngă au terminat pe locul 8 cu doar 10 puncte, la șapte puncte în spatele stegarilor care se află pe podium (locul 3 cu 17 puncte). „Nu avem altă variantă decât victoria. Am întărit lotul în această iarnă, astfel că acum avem o echipă mai bună față de prima parte a sezonului. Conducerea clubului a asigurat toate condițiile de pregătire, s-au făcut eforturi financiare, acum e rândul băieților să demonstreze pe teren că au valoare“, a spus Laszlo Zsolt, team-managerul celor de la AFC Odorheiu Secuiesc.

„Vrem să luăm fiecare meci în parte“

ACS SR Brașov a început pregătirile pe 1 februarie cu același staff tehnic: Liviu Nicolae – Ioan Naghi și Dan Bona. De la reluarea pregătirilor, elevii lui Liviu Nicolae au jucat opt meciuri amicale: 1-1 cu KSE Tg. Secuiesc (L3), 5-1 cu Colțea Brașov (L4 Brașov), 0-4 cu Viitorul Ianca (L3), 0-2 cu Ceahlăul (L3), 2-3 cu ACSM Codlea (L4 Brașov), 2-2 cu Precizia Săcele (Liga 4 Brașov),5-1 cu Colțea Brașov (Liga 4 Brașov) și 5-3 cu FC Pucioasa (L3)  „Chiar dacă a fost o perioadă scurtă de pregătire, cred că a fost suficient pentru ceea ce urmează. Rezultatele din amicale nu sunt cele care ar fi trebuit, însă nu a reprezentat un obiectiv principal pentru noi. Cred că ceea ce am lucrat, mai ales defensiv, ar trebui să se vadă în meciurile oficiale. Obiectivul este același. Vrem să luăm fiecare meci în parte. Vom încerca să ne impunem la fiecare partidă“, a spus Liviu Nicolae.

Robert Elek, transferul iernii

În schimb, lotul echipei brașovene a suferit modificări majore. Doi jucători importanți, fundașul central Ioan Șerban și mijlocașul Ștefan Răchișan au alte angajamente. Echipa s-a întărit serios în atac prin venirea lui Robert Elek de la CSA Steaua. Pe lângă câțiva jucători tineri de la Colțea și Precizia Săcele, alte două transferuri înteresante sunt cele ale mijlocașilor Tudorie „Ribery“ și Ignat. „Avem câţiva jucători noi, care nu au prins toată perioada, iar la ei trebuie să fim atenți, să vedem cât de repede îi putem aduce la nivelul celorlalți“, a spus Liviu Nicolae.

„Să fim inteligenți“

Liviu Nicolae se așteaptă la un joc agresiv din partea harghitenilor. „Vom întâlni o echipă din partea de jos a clasamentului, deşi din punct de vedere al condițiilor este una dintre primele din serie. Ne aşteaptă un joc agresiv din partea lor. Vreau să fim inteligenți, să știm să gestionăm situaţia. Sper să eliminăm greșelile pe care le-am făcut în tur. Băieții au muncit zilnic şi am mare încredere în ei“, spune antrenorul brașovenilor.

„Nu vreau să pun presiune…“

Cum ACS SR Brașov este considerată o echipă cu șanse mari de a juca la barajul de promovare, Liviu Nicolae îndeamnă la răbdare ținând cont de posibilitățile financiare reduse din acest moment. „Nu vreau să pun presiune, dar vreau să fie clar că obiectivul echipei este acela de a juca un fotbal frumos și de a forma o echipă pregătită pentru momentul în care vom ajunge să evoluăm într-un eșalon superior. Dar nu putem să folosim cuvinte mai mari decât posibilitățile pe care le avem. Sunt primul care vrea ca această echipă să meargă acolo unde îi este locul. Că se va întâmpla cu mine antrenor sau nu, contează mai puțin. E important ca această echipă să redea bucuria fanilor brașoveni”, a spus antrenorul echipei brașovene.

ACS SR Brașov

Plecări: Maxim, Boricean, Ioan Șerban, Szekely, Dobrean, Mîndru, Păduraru, Rachișan și Mircescu
Veniri: Robert Elek (CSA Steaua), Alexandru Tudorie (Petrolistul Boldești), Raul Ignat (Unirea Ungheni), Andrei Florică (Precizia Săcele), Rareș Coltofeanu (Ciucaș Tărlungeni), Robert Ciurea și George Dușa (Precizia Săcele) Nicolae Savu și Godri Andraș (Colțea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE