14.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDacă nu ai mască, te amendează! Petrecere fără mască, în curtea...

Dacă nu ai mască, te amendează! Petrecere fără mască, în curtea Jandarmeriei

Autor: Andra ODIRU

l De ce se pârăsc ” organele ”?

După ce săptămâna trecută în spațiul public au apărut imagini legate de examenele Polițistilor Locali, ieri a fost rândul jandarmilor să iasă în față. Și nu într-un mod foarte onorabil. Și „scurgerea de informații” vine tot din rândul celor care au participat la ”eveniment”.
35 de jandarmi, nicio mască și nici vorbă de distanțare fizică. Așa a arătat petrecerea organizată chiar în curtea Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, în plină pandemie. Militarii chemați să aplice legea au fost chiar cei care au încălcat-o, cu ocazia pensionării unui șef. Și fără frică de amendă, că nu se puteau amenda între ei.

Zero protecție sanitară

În imaginile realizate cu ocazia evenimentului, se vede cum șeful unei subunități mobile iese din clădirea în care funcționează comandamentul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista (GMJ) Brașov și este luat prin surprindere de ceea ce colegii i-au pregătit, pentru sărbătorirea pensionării. Semnalele luminoase ale autovehiculelor de intervenție sunt pornite, iar din difuzoarele mașinilor se aud manele. Subordonații își întâmpină șeful cu ovații, aplauze și cu tunuri de confetti. Se îmbrățișează pe rând și își fac fotografii de grup, deși niciunul nu poartă mască.
Comunicatul oficial al Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, după ce pozele au apărut în spațiul public, spune: „În jurul orei 23.00, la ieșirea din misiune efective din cadrul unei subunități mobile, pe fondul trecerii în rezervă a șefului ierarhic, i-au adus acestuia mulțumiri pt activitatea depusă in calitate de militar, fapt materializat prin aclamații și urări”
Potrivit conducerii Grupării, evenimentul a avut loc în seara zilei de 28 februarie, după ora 23. S-a întâmplat la ieșirea din tură a personalului. Prilejul a fost ieșirea la pensie a locotenent colonelului Claudiu Rusu, în vârstă de 46 de ani. Conducerea unității a aflat despre condițiile în care a fost sărbătorită pensionarea locotenent colonelului de 46 de ani a doua zi. Și susține că a dispus constituirea unei comisii, formată chiar din colegi ai jandarmilor care au încălcat regulile de protecție sanitară.


Ce a stabilit comisia

La eveniment au participat, potrivit instituției, 35 de jandarmi. Colegii lor, din comisie, au decis că modul în care au sărbătorit pensionarea locotenent colonelului de 46 de ani a încălcat legea. „Comisia a stabilit faptul ca s-au încălcat regulamentele interne și prevederile legii 55/2020 referitoare la măsurile de protecție sanitară, urmând a se stabili sancțiunile ce vor fi aplicate, în funcție de gradul de vinovăție al fiecărui participant”, spune sublocotenentul Mihăiță Daniel Preda, purtător de cuvânt al GMJ Brașov.
Comisia a stabilit că printre cei care au încălcat normele sanitare nu a fost niciun șef. Și că toți cei 35 de militari prezenți sunt în egală măsură vinovați. Așa că li se cuvine aceeași pedeapsă: amendă, în valoare de câte cinci sute de lei.

Unitate tânără

Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov a fost înființată în 2005. Este una din cele două unități de Jandarmerie, din județul Brașov. Misiunile GMJ Brașov sunt legate de asigurarea și restabilirea ordinii publice și de combaterea infracționalității, în zona de responsabilitate. Raza de competență teritorială a grupării acoperă județele Brașov, Covasna și Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE