-0.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBilanțul sezonului de schi

Bilanțul sezonului de schi

Peste 1,3 milioane de treceri la porțile de acces ale instalațiilor de transport pe cablu, din Poiana Brașov. Așa sună bilanțul primelor două luni din acest sezon al sporturilor de iarnă. Datele au fost făcute publice de autorități luni, în cea mai frumoasă zi din acest sezon de iarnă.

O zi ca în povești

Luni a fost o zi excelentă pentru sporturile de iarnă, în Poiana Brașov și în Postăvarul. Temperatura a fost, la amiază, de patru grade Celsius. Zona de îmbarcare a instalației de telegondolă – altădată extrem de aglomerată, a fost așa cum și-o dorește orice schior: cozile au fost foarte mici, iar timpul de așteptare nu a trecut de cinci minute. „A început iarna monitorilor” sau „a venit și timpul brașovenilor, la schi” au fost câteva din comentariile care au însoțit fotografiile postate de schiori, pe rețelele de socializare.
Stratul de zăpadă proaspăt depus a fost de opt centimetri, în stațiune și de aproape 20 de centimetri, în zona superioară a masivului. Soarele a strălucit întreaga zi. „Consultăm prognoza meteo și de trei ori pe zi. Cu datele din previziuni și cu ce avem în masiv, în acest moment, vă pot spune că se va putea schia în condiții bune, în Postăvarul, până la finele acestei luni”, spune Dorin Drăgoi, șef al Serviciului de Gestionare Pârtii, din cadrul societății care se ocupă cu domeniul schiabil.

Treceri de milioane

Statistica numărului de intrări la instalațiile de transport pe cablu din Poiană și din Postăvarul vorbește despre pofta de schi, care a adus pe pârtii aproape la fel de mulți turiști, ca anul trecut, înaintea pandemiei. În primele două luni ale acestui an, la turnichete au fost 1,31 milioane de intrări, cu doar 800 de mii mai puține decât în ianuarie și februarie 2020. Cea mai aglomerată zi a fost miercuri, pe 3 februarie, când au fost înregistrate aproape 32800 de treceri. Iar cel mai aglomerat weekend a fost între 19 și 21 februarie, când barele turnicheților s-au deschis de aproape 95 de mii de ori.

Se ieftinește transportul pe cablu

De luni, tarifele la transportul pe cablu au scăzut, pentru perioada din timpul săptămânii. Vorbim despre un număr mai mic de puncte, anulat la o urcare, pe cartelele de acces. De luni, o urcare cu telecabina Capra Neagră sau cu telegondola Postăvarul Expres anulează cinci puncte, în loc de șase, iar una cu telecabina Kanzel patru puncte, în loc de cinci. Iar o urcare cu telescaunul Ruia costă trei puncte, în loc de patru. O cartelă cu 30 de puncte costă 115 lei, pentru adulți și 60 de lei, pentru copii. Reducerile la transportul pe cablu din Poiana Brașov și Postăvarul vor fi valabile, de săptămâna viitoare, și în weekend. (Andra Odiru)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE