14.3 C
Braşov
AcasăCititori(P) Crezi că nu poți fi păcălit cu un ceas fals?

(P) Crezi că nu poți fi păcălit cu un ceas fals?

Există două tipuri de persoane care cumpără accesorii contrafăcute. Pe de-o parte sunt cei care își doresc să aibă senzația că poartă un ceas scump de brand pe care nu și-l permit în varianta originală; pe de altă parte sunt însă cei care, pur și simplu, se lasă înșelați de produsele producătorilor oportuniști.

Cea de-a doua situație este frecvent întâlnită în cazul ceasurilor fake, care, de cele mai multe ori imită perfect, ca design, modelele autentice. Așadar, dacă și tu crezi că nu poți fi păcălit cu un ceas fals, citește acest articol.

”Super falsurile” – de ce sunt dificil de identificat?

Din păcate, mulți dintre noi suntem înselați de vânzători care ne prezintă produsele lor drept ”100% originale”. Sunt foarte frecvente cazurile în care, ceasurile de firmă sunt copiate fidel de falsuri care devin, astfel, dificil de identificat. Vorbim în acest caz despre așa numitele ”super falsuri”, un fenomen des întâlnit în special la accesoriile high-end, râvnite de pasionații de modă și de colecționari. De exemplu, un ceas Hublot fake comandat de pe un marketplace chinezesc va semăna perfect cu unul autentic; puțin știu însă că ceea ce diferențiază cele două produse este de fapt aparatul de ceas. Practic, calibrul ETA de ultimă generație, care se folosește pentru realizarea unui Hublot original este înlocuit, în cazul unui fake, de un calibru SEAGULL chinezesc. Dacă nu ești familiarizat cu acest termen, calibrul definește dimensiunea și forma exactă a unui mecanism și a pieselor sale. Acesta este un detaliu esențial pentru a identifica exact un anumit ceas.

Poți preveni pericolul de a investi într-un accesoriu contrafăcut, selectând cu atenție locurile de unde îl cumperi. Alege întotdeauna ceasuri bărbătești de firmă de la distribuitori autorizați.

Care sunt cele mai copiate branduri de ceasuri?

Producția de ceasuri false este o industrie în sine, iar printre cele mai copiate modele se află ceasurile bărbătești mărcile de lux Rolex și Audemars Piguet. Pe lista brandurilor preferate de comercianții de accesorii false se numără însă și altele. Iată topul complet:

1. Rolex
2. Tissot
3. Audemars Piguet
4. Hublot
5. Calvin Klein
6. Breitling
7. Omega
8. Fossil

5 semne că ai de-a face cu un ceas contrafăcut

1. Silențiozitate scăzută.
Un ceas de brand – chiar dacă vorbim despre unul analogic – nu va emite niciun sunet în timpul funcționării deoarece mecanismul său este compus dintr-o mulțime de piese care se îmbină perfect. La capătul opus se află ceasurile fake, fabricate cu piese și aparatură de slabă calitate.

2. Greutatea redusă a ceasului. Cele mai multe dintre ceasurile fake doar arată precum modelele originale și nu au aproape niciodată mecanismul complex al celor autentice. În plus, putem menționa și faptul că nu sunt confecționate din același tip de materiale și, prin urmare, vor fi mai ușoare.

3. Problemele de funcționare.
În cazul ceasurilor autentice, toate componentele din care sunt realizate au un rol bine stabilit, astfel că nimic nu este inutil în angrenajul lor. Dacă ceasul tău are butoane sau indicatoare pe cadran care nu funcționează, cel mai probabil este un fake. De asemenea, dacă rămâne constant în urmă, înseamnă că mecanismul este defectuos și că nu ai achiziționat un ceas de brand.

Ceasurile de lux sunt printre cele mai falsificate bunuri. Motivul? Sunt ușor de vândut, au dimensiuni reduse și sunt considerate de către cumpărători adevărate bijuterii. Sfaturile noastre îți vor fi de ajutor atunci când vei alege un ceas de mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE