-2.6 C
Braşov
AcasăSportColeg cu Strătilă și Dragomir: „Sovieticul“ Sergiu Istrati a ajuns la CSM...

Coleg cu Strătilă și Dragomir: „Sovieticul“ Sergiu Istrati a ajuns la CSM Focșani

Autor: Adi MARICA

l Fostul atacant al lui FC Brașov a lăsat prima ligă din Republica Moldova pentru a juca în Liga a 3 din România la CSM Focșani

Atacantul Sergiu Istrati (32 de ani) a revenit în fotbalul din România după patru ani. În sezonul 2016-2017, Istrati juca pentru FC Brașov în Liga a 2-a. Poreclit de antrenorul de atunci al stegarilor, Cornel Țălnar „sovieticul”, Istrati juca 22 de meciuri pentru FC Brașov. Adus la FC Brașov de Romeo Surdu, Istrati avea să înscrie șase goluri în campionat în tricoul „galben- negru“. „Nu regret absolut nimic din perioada de la Braşov. Voi rămâne mereu cu amintirea debutului din meciul cu Sepsi, cu grupul de jucători şi antrenori de la FC Braşov, dar şi de modul în care am fost primit de suporteri. Acum, dacă privesc în urmă, cu toate problemele cunoscute din retur, eu rămân la părerea că am avut atunci cea mai bună echipă din Liga a 2-a“, spunea Istrati. Istrati se întorcea în Republica Moldova, iar până acum a jucat la FC Sfântul Gheorghe, echipă de primă ligă.

Va juca în Liga a 3-a din România

Surprinzător, în această iarnă, „sovieticul“ a lăsat prima ligă din Republica Moldova pentru a juca la în România, în Liga a 3-a, la CSM Focșani! „Au fost ceva neînțelegeri la FC Sfântu Gheorghe astfel că am decis să plec. Prin intermediul unui antrenor din Republica Moldova mi s-a prezentat o ofertă de la CSM Focșani. A fost singura ofertă pe care am primit-o în această perioadă. Am venit la Focșani, am văzut că este un proiect serios, astfel că am semnat contractul și sper să ajut echipa să promovăm“, a spus Istrati. CSM Focșani se află la patru puncte în spatele celor de la Dacia Unirea Brăila şi Oţelul Galaţi în Seria a 2-a din Liga a 3-a.

Coleg cu Strătilă și Dragomir

La CSM Focșani, Istrati a găsit doi fotbaliști brașoveni, Sorin Strătilă și Răzvan Dragomir. „Pe Strătilă îl cunoșteam din perioada în care am jucat la FC Brașov. Îmi amintesc cu plăcere că am bătut de două ori UTA în campionat. Chiar i-am amintit acele meciuri memorabile. Mă bucur că sunt coleg cu Strătilă și Dragomir. Strătilă este un jucător consacrat în România, iar Dragomir este un fotbalist talentat cu potențial mare de creștere“, a spus fotbalistul lui CSM Focșani.

Sergiu Istrati: „Am rămas în istoria «stegarilor» cu porecla «Sovieticul». Cornel Ţălnar mi-a pus această poreclă. Nu am cum să fiu supărat pe dânsul, Țălnar este un nume în fotbalul românesc, îi doresc tot binele din lume atât lui, cât şi lui Florentin Petre“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE