-4.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Proiectul trenului metropolitan Brașov a fost prezentat la Ministerul...

UPDATE / Proiectul trenului metropolitan Brașov a fost prezentat la Ministerul Transporturilor

Primarul Braşovului, Allen Coliban, expune proiectul trenului metropolitan, după ce a insistat cu reintroducerea tramvaiului, iar în acest sens anunţă că a avut şi o întâlnire cu ministrul Transporturilor, căruia i-a expus planul său. Coliban susţine că discuţia s-a purtat pe varianta maximală a acestui proiect, care înseamnă introducerea a 22 de garnituri. „În acest scenariu sunt luate în calcul aproximativ 22 de garnituri, dintre care două de rezervă și o frecvență a curselor de 30 de minute.  Oportunitatea acestor trasee, care trec de Zona Metropolitană, va fi stabilită prin Studiul de fezabilitate. Traseele folosesc atât infrastructura existentă, cât și linia proiectată pentru a deservi aeroportul”, a declarat Allen Coliban.
În planul trenului metropolitan se discută, în prezent, conform primarului, de patru trasee, pe care să fie împărţite cele 22 de garnituri de tren. Este vorba despre T1 Zărneşti – Braşov – Sfântu Gheorghe, unde sunt propuse şapte garnituri, T2 Predeal – Braşov – Bod – Feldioara, unde sunt propuse tot şapte garnituri, T3 Codlea Nord – Braşov – Întorsura Buzăului, unde sunt propuse şase garnituri şi T4 Sinaia – Braşov – Aeroport Ghimbav – Feldioara, cu două garnituri.
Coliban susţine că proiectul a fost bine primit de reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi este posibil să fie inclus pe lista de investiţi prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR). „Dacă am avea aceste trenuri, infrastructura ar putea fi folosită în cel mai scurt timp. Condiția stabilită prin Plan este ca achizițiile să fie încheiate până la finalul anului 2022, astfel că le-am putea vedea funcționale din primele trei luni ale anului 2023. Asta este perspectiva ambițioasă a acestui proiect”, a explicat Coliban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE