1.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Înapoi în „roșu“: Fără restaurante, baruri, cafenele sau păcănele...

UPDATE / Înapoi în „roșu“: Fără restaurante, baruri, cafenele sau păcănele pentru 14 zile

Autor: Ovidiu Văcaru

l Clasele a VIII-a și a XII-a, înapoi în on-line

Din această noapte de la ora 0, scenariul roșu a reintrat în vigoare în municipiul Brașov.
Incidența infectării cu Covid-19 a crescut gradual în ultimele 5 zile, de la 2,95/1000 duminică, 14/02, până la 3,16 joi, 18/02. Numai în ultimele 24 de ore, 155 brașoveni au fost infectați în județ, dintre care 94 doar în municipiul Brașov. Tot în ultimele 24 de ore, 2 persoane din municipiu și-au pierdut viața din cauza complicațiilor generate de infectarea cu SarsCov-2, ridicînd numarul total al deceselor la 692 în județ, de la începutul pandemiei.
Ca urmare a intrării în scenariul roșu, restaurantele, barurile și cafenelele sunt închise la interior pentru minim 14 zile, după care situația va fi reevaluata. Terasele restaurantelor pot rămâne deschise, dar cu menținerea a 2 metri distanță între mese și cu maxim 6 persoane la o masă.
De asemenea, cinematografele, sălile de spectacole și sălile de jocuri vor fi închise, ca și barurile, cluburile și discotecile.
Restaurantele hotelurilor și pensiunilor vor rămâne deschise doar pentru cei cazați în aceste unități.
Doar copiii din grădinițe și elevii din clasele 1-4 vor mai participa fizic la ore, cei de clasele a VIII-a, XII-a și a XIII-a revin în online.
De la începutul școlii și până astăzi, cazurile de COVID din școlile din județul Brașov s-au înmulțit : 76 de pozitivi, dintre care 52 sunt elevi, restul de 24 fiind persoane angajate( învățători, profesori și personal adminstrativ).
De asemenea, alți 381 de elevi și 75 de profesori au solicitat de la începutul școlii , pe 8 februarie, să își desfășoare activitatea în online.
La nivelul județului, numărul școlilor care vor avea doar elevi de clasele 1-4 în bănci este de 135, cele mai multe (106 ) fiind în municipiul Brașov. Printre școlile unde elevii din ciclul gimnazial au doar cursuri online se numără cele din Cristian, Dumbrăvița, Vlădeni, Prejmer, Hărman, Sânpetru, Predeal, Podu Olt, Hălchiu și Ghimbav.
În toate aceste localități mai merg la școală doar elevii din ciclul primar și copiii de grădiniță.
Până acum, în județul Brașov au fost vaccinate 34.419 persoane, dintre care 20.415 cu prima doză și 14.004 persoane vaccinate cu ambele doze. După cele 34.419 vaccinuri administrate în județ, doar 82 de reacții adverse au fost raportate și înregistrate oficial de DSP Brașov.
Aceeași instituție anunța ieri ca în județul Brașov,308 pacienți sunt internați în spitale, din care 23 la ATI, 1.205 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu și 1.593 persoane sunt în carantină la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE