6.2 C
Braşov
AcasăCititori(P) Top 10 întrebări întâlnite la interviurile de angajare

(P) Top 10 întrebări întâlnite la interviurile de angajare

Cele mai multe persoane experimentează o stare de emoție și nesiguranță atunci când urmează să se prezinte la un interviu de angajare. Aceste lucruri apar adesea din cauza gândurilor referitoare la comportamentul ce trebuie adoptat într-o astfel de situație, atmosfera din cadrul discuției și întrebările cu care angajatorul îl poate surprinde pe potențialul candidat. Dacă te numeri printre cei care se tem de întâlnirea cu recrutorul, cu siguranță ți-ar fi de ajutor să știi ce întrebări ți-ar putea adresa angajatorul ca să reușești să-ți pregătești din timp răspunsurile potrivite. Ei bine, cu toate că procesul de recrutare diferă de la o companie la alta, există anumite informații cheie pe care le folosesc mai toți recrutorii. Iată câteva dintre cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare:

1. Ce îmi poți spune despre tine?

Deși ai putea fi tentat să răspunzi într-un mod destul de personal, păstrează-ți răspunsul în limita perspectivei profesionale și a abilităților folosite în muncă. Intervievatorul încearcă să afle dacă poate descoperi ceva interesant pentru a verifica experiența și credibilitatea ta. Așadar, cel mai bine este să-i oferi o descriere detaliată a experienței tale profesionale, dar fără să intri în amănunte care știi că nu te ajută și să pui accent pe rezultatele și calitățile tale.

2. De ce ai renunțat la ultimul loc de muncă?

Ai grijă să nu faci niciodată referire la problemele legate de management sau să spui lucruri nepotrivite despre foștii tăi șefi sau colegi. Orice angajator vrea să afle cauza plecării tale ca să știe dacă există riscul să pleci și din compania sa la o scurtă perioadă de la angajare. Este important să spui adevărul, însă poți menționa ca motive principale apariția unei ocazii unice de a lucra într-o companie de renume ori de a avansa în carieră sau șansa dezvoltării nivelului de profesionalism.

3. Care sunt hobby-urile tale preferate?

Chiar dacă ai mai fost sau nu la un interviu până acum, mai mult ca sigur te-ai întrebat ce relevanță au aceste detalii pentru angajator. Un specialist în resurse umane urmărește prin răspunsul pe care-l vei oferi capacitatea ta de a te integra în echipă, de a înțelege și respecta elementele culturii organizaționale. Totodată, acesta încearcă să te determine să vorbești mai mult despre tine, să fii mai deschis, așa că îți poți povesti despre modul în care obișnuiești să-ți petreci timpul liber, dar fără să te îndepărtezi prea mult de spera profesională.

4. De ce ai aplicat la acest job?

Recrutorul încearcă astfel să afle cât de mare este motivația ta pentru companie și ce anume te-a atras către domeniul respectiv. Este foarte important să știi ce să răspunzi la această întrebare deoarece poți da greș foarte ușor în cazul în care faci referire la salariile mari, programul lejer ori proximitatea față de casă. Încearcă să ai un răspuns de impact pregătit ca să-ți surprinzi intervievatorul, ca de exemplu modelul de afacere unic, compania de renume, posibilitatea creșterii profesionale pe termen lung sau avantajele pe care compania le aduce industriei.

5. Care sunt punctele tale forte?

Nivelul de onestitate, capacitatea de autocunoaștere și încrederea în sine sunt importante pentru angajator de aceea va încerca să cum te poți prezenta mai bine. Ai grijă să te vinzi în mod adecvat și să argumentezi de ce ești valoros pentru companie. Menționează că ești o persoană comunicativă și te poți înțelege bine cu persoane diferite sau că ești concentrat pe rezultate și nu renunți prea ușor până când nu obții ceea ce îți dorești.

6. Ce știi despre compania noastră?

Aproape că nu există interviu de angajare unde candidații să nu se confrunte cu această întrebare. Ei bine, află că recrutorul nu intenționează să afle cum ai auzit de societate sau dacă ai citit istoricul firmei, ci vrea să știe ce informații ți-au atras atenția, ce ai selectat și ce a fost cel mai important pentru tine. În acest sens, pregătește-ți o frază care să conțină câteva cuvinte cheie și cifre, dar explică într-o notă personală și de ce rezonezi cu valorile companiei sau cum crezi că poți contribui la atingerea obiectivelor.

7. Cum faci față stresului și presiunii?

Evită să-i spui angajatorului cât de dificil îți este să lucrezi cu termene-limită sau că ești stresat atunci când apare un proiect nou. Cel mai bine ar fi să-i dai exemple despre cum ai făcut față anumitor sarcini dificile de-a lungul timpului și cât de important este pentru tine să-ți duci sarcinile la bun sfârșit în orice condiții.

8. Unde te vezi peste 5 ani?

Persoana care te intervievează încearcă să afle dacă ți-ai setat așteptări realiste în ceea ce privește traiectoria carierei tale. Practic, angajatorul își dorește să afle cât timp ești dispus să stai în poziția pentru care aplici, de aceea răspunsul tău ar trebui să se concentreze pe jobul la care ai aplicat și compania unde intenționezi să te angajezi.

9. Care sunt așteptările tale salariale?

Ai grijă să te documentezi serios despre nivelul salarial pentru un astfel de job la nivelul pieței. Ia în calcul experiența, cunoștințele și pregătirea ta profesională, dar și faptul că angajatorul vrea să vadă cum te autoevaluezi și dacă știi sau nu să negociezi.

10. De ce te-am angaja pe tine?

Nu face referire la alți candidați, ci limitează-te să vorbești despre experiența și calitățile tale. Argumentele tale trebuie să demonstreze că ești cel mai potrivit pentru job.

Acestea sunt unele dintre întrebările clasice pe care le poți primi la un interviu. Chiar dacă par dificile la prima vedere, cu o pregătire prealabilă vei reuși să decizi în favoarea ta la discuția pentru angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE