31.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDouă lucrări de Picasso, scoase la licitație pentru a susține renovarea...

Două lucrări de Picasso, scoase la licitație pentru a susține renovarea Muzeului de Artă Brașov

Două piese de grafică semnate de celebrul pictor Pablo Picasso vor fi scoase la licitație săptămâna viitoare pentru a susține renovarea Muzeului de Artă Brașov. După cum anunța Monitorul Expres încă din 25 ianuarie pe site-ul monitorulexpres.ro, este vorba de piesele „Nud albastru” și „Nud pe fotoliu”.

- Advertisement -

Preț de pornire de doar 250 de euro

Aceste piese de grafică, creații ale Pablo Picasso, au un preț de pornire de doar 250 de euro, iar fondurile colectate în urma Licitației de Artă Grafică a unui important colecționar bucureștean, vor fi donate pentru renovarea spațiilor expoziției permanente a Muzeului de Artă Brașov. Epopeea Slavă a lui Alphonse Mucha ar putea primi un spațiu expozițional permanent. Tezaur spectaculos de peste 1.600 de bijuterii din aur și argint, provenite de la executări silite.
Veniturile vor fi utilizate pentru recondiționarea parchetului și zugrăvirea pereților din sălile în care se află expozițiile permanente. Pentru reabilitarea celor 6 săli de la etaj, Muzeul de Artă are nevoie de peste 10.000 de lei.

O premieră în relația dintre muzee și colecționari

- Advertisement -

Lucrările de renovare ale clădirii au început încă de anul trecut, însă au fost amânate până la identificarea de noi fonduri pentru a continua. „Proiectul se distinge printr-o premieră în relația dintre muzee și colecționari, iar Casa de Licitații A10 by Artmark vine în sprijinul acestei acțiuni, oferind suport logistic pentru identificarea unui cumpărător al celor două piese de grafică care au fost donate licitației de marți 2 februarie de către reputatul avocat și colecționar de artă George Șerban – un susținător al expozițiilor de artă grafică realizate de varii muzee din România – Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Artă din Brașov, Muzeul Orașului Oradea și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud”, se arată într-un comunicat transmis de Artmark.
Licitația de Artă Grafică a unui Important Colecționar Bucureștean adună, în premieră pentru piața românească de artă, nume mari ale artei europene – Monet, Dali, Magritte, Matisse, Klimt, Modigliani sau Chagall, alături de Basquait, Warhol, Lichtenstein sau Braque, potrivit Mediafax.
Până în 2 februarie, data licitației, pentru piesele de grafică semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii se pot depune oferte online și se pot viziona zilnic la Palatul Cesianu–Racoviță, gratuit, între orele 10.00-20.00.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE