-2.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPatru schiori s-au rătăcit în Postăvarul

Patru schiori s-au rătăcit în Postăvarul

Un grup format din patru turiști, plecați să schieze în afara pârtiei amenajate, s-a rătăcit și a avut nevoie de ajutorul Salvamontiştiștilor din Poiana Braşov. Conform indicațiilor primite, schiorii au ajuns, într-un final, în siguranță în Timişul de Jos. „Recomandăm schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate și să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus poate ascunde multe pericole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare”, transmite Salvamont Poiana Braşov. Tot ieri Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 5 cazuri, în total 8 persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postavărul.
Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor şi apoi le-au coborât la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost preluată de un echipaj SMURD, care a transportat-o la unitatea spitalicească pentru investigaţii suplimentare.
De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 167 de cazuri, reprezentând 171 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au avut nevoie să fie evacuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE