15.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSe urnește: Primul pas spre construcția Polivalentei din Brașov

Se urnește: Primul pas spre construcția Polivalentei din Brașov

l Sala Polivalentă din Braşov ar urma să aibă aceeaşi capacitate cu cea de la Cluj, dar va costa de peste 5 ori mai mult

- Advertisement -

În cursul acestei săptămâni, caietul de sarcini privind construcţia Sălii Polivalente a Braşovului va fi încărcat în sistemul electronic de achiziţii publice şi procedurile vor fi demarate, în vederea depunerii ofertelor de către operatorii economici interesaţi. Termenul prevăzut pentru realizarea Sălii Polivalente este de 36 de luni. Proiectul Complexului Sportiv Sala Polivalentă de la Bartolomeu-Municipal a fost preluat oficial de către Compania Naţională de Investiţii la sfîrșitul lunii septembrie 2020, printr-o decizie luată de către Guvernul României. Valoare investiției aprobate de Guvern este de 404,56 de milioane de lei, din care 390,4  milioane de lei o reprezintă valoarea finanțată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.”- SA, iar 14,16 milioane este contribuția municipiului Brașov. Spre comparaţie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, o arenă multifuncţională cu 10.000 de locuri, a costat 15,7 milioane de euro în 2014. Sala Polivalentă din Braşov ar urma să aibă aceeaşi capacitate, dar va costa de peste 5 ori mai mult.

Președintele CJ Brașov a discutat cu directorul Companiei Naţională de Investiţii

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, alături de senatorul Mihail Veştea a avut ieri o întâlnire la Compania Naţională de Investiţii (CNI), unde a discutat cu directorul general al instituţiei, Manuela Pătrăşcoiu, despre stadiul proiectelor Consiliului Judeţean Braşov şi ale celorlalte autorităţi publice locale braşovene, implementate de CNI în localităţile judeţului şi în municipiul Braşov. Dintre acestea, cele mai importante sunt construirea Sălii Polivalente a Braşovului şi modernizarea drumului judeţean DJ 102 I Valea Doftanei – Brădet, investiţie care urmează să asigure o alternativă rutieră la traficul de pe DN 1. Au fost trecute în revistă proiectele iniţiate de administraţia judeţeană şi realizate de CNI în domeniul îmbunătăţirii infrastructurii sanitare a judeţului Braşov, respectiv reabilitarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, precum şi alte proiecte investiţionale care ar putea fi puse în operă în perioada următoare.

Proiectul complexului multifuncţional a fost demarat în mandatul lui Scripcaru

- Advertisement -

Despre stadiul proiectului Sălii Polivalente a Braşovului, directorul general al CNI a dat asigurări că în cursul acestei săptămâni, caietul de sarcini privind construcţia obiectivului va fi încărcat în sistemul electronic de achiziţii publice şi procedurile vor fi demarate, în vederea depunerii ofertelor de către operatorii economici interesaţi. Termenul prevăzut pentru realizarea Sălii Polivalente este de 36 de luni, iar valoarea totală a investiţiei ajunge la 404.556.674,10 lei (peste 83,5 milioane de euro).
Construirea Sălii Polivalente sub forma unui complex multifuncţional este unul dintre cele mai importante obiective demarate de municipalitatea braşoveană în mandatul precedent şi care, în urma discuţiilor purtate de autorităţile locale braşovene cu fostul premier Ludovic Orban, a fost preluat în portofoliul CNI şi inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de sport”, printr-un Ordin al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei din 15 iulie 2020.

Veștea: „Braşovul are nevoie de o sală polivalentă modernă, de mari dimensiuni“

Preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a susţinut de la bun început acest proiect demarat de municipiul Brașov, astfel că pe parcursul anului 2020, alături de senatorul Mihail Veştea – la vremea respectivă secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a participat la mai multe întâlniri de lucru atât la nivel local, cât şi cu oficiali guvernamentali, inclusiv cu premierul de atunci, Ludovic Orban, care au vizat elaborarea proiectului, dimensionarea investiţiei şi stabilirea modalităţii concrete prin care proiectul putea fi preluat în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii.
„Braşovul are nevoie de o sală polivalentă modernă, de mari dimensiuni, destinată atât competițiilor sportive, cât şi concertelor, conferințelor, congreselor şi activităților culturale, o sală care să respecte standardele naționale și internaționale în ceea ce priveşte organizarea tuturor tipurilor de evenimente. Mă bucur că proiectul a ajuns în stadiul achiziţiei lucrărilor de execuţie şi sper că aceste proceduri se vor desfăşura fără probleme, astfel încât să putem avea un constructor în cel mai scurt timp cu putinţă”, afirmă preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii