-2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE/ Cele două tinere prinse în avalanșa din Bucegi au fost salvate...

UPDATE/ Cele două tinere prinse în avalanșa din Bucegi au fost salvate de salvatorii montani din Râșnov și Brașov

UPFATE/ Cele două tinere au fost salvate. La acțiune au participat 3 salvatori montani de la Râșnov, 9 salvatori montani de la Consiliul Județean Brașov și 3 jandarmi montani de la Râșnov. Aseară, a fost solicitat un elicopter pentru survolarea zonei și găsirea rapidă a persoanei rănite. Până la urmă, din cauza condițiilor meteorologice defavorabile, cu vânt în rafale de 35-45km/h, cât și venirea întunericului zborul a fost anulat. Salvatorii brașoveni au găsit victima conștientă și au transportat-o de urgență la Cabana Mălăiești, unde a fost încălzită și reevaluată din punctul de vedere al stării de sănătate, apoi transportată și predată la ambulanță, în stare stabilă și cu moralul refăcut. Cea de-a doua tânără, fără afecțiuni, a coborât însoțită de salvatori până la baza muntelui.

Stire inițială: Două tinere au fost prinse de o avanlanșă pornită în Munții Bucegi, sub vârful Țigănești. Se pare că victimele sunt două tinere. Una dintre fete a fost găsită şi e în viață, dar nu se poate mișca. Salvamontiștii încearcă să ajungă să recupereze victimele. Potrivit primelor informaţii, Sabin Cornoiu, șef Salvamont România, a precizat că o persoană din cele dispărute a apelat la numărul 112. Ulterior a fost pierdut contactul telefonic. O echipă a Salvamont din Râșnov, care cunoaște bine zona, încearcă să se ajungă la victime. ”Echipele de salvatori sunt la zece minute de locul în care se află prima persoană, cunosc locul, urmează să ajungă a ea şi să o coboare. Nu ştim ce anume s-a întâmplat cu a doua persoană, între cele două persoane surprinse de avalanşă nu există contact vizual”, a declarat şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, pentru News.ro în urmă cu două ore. Nu se cunosc mai multe detalii cu privire la cauza declanșării avalanșei și dacă cele două persoane au respectat traseul .
El a precizat că salvatorii cred că şi a doua persoană a scăpat, întrucât au primit apeluri de ajutor de pe două telefoane diferite, însă doar unul dintre numere a mai putut fi contactat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE