-4.3 C
Braşov
AcasăNationalRestaurantele, sălile de spectacol și cinema din București se redeschid de luni

Restaurantele, sălile de spectacol și cinema din București se redeschid de luni

Restaurantele, sălile de spectacole și cinema din București se redeschid „la interior” începând de luni, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori, incidență raportată în ultimele trei zile. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Capacitatea la care acestea vor funcționa este de 30%. De asemenea, ora de închidere rămâne 21.00.
Relaxarea se va produce cu condiția ca indicele să rămână sub 3, a precizat primarul Nicușor Dan. Măsura este reversibilă dacă rata de infectare va crește, a spus și șeful DSU, Raed Arafat. „Suntem într-o situație fericită în București, este la 2,5 indicele de incidență. Meritul e al bucureștenilor care au purtat mască, au menținut distanța socială”, a declarat primarul general, Nicușor Dan.
Întrebat despre obiecțiile ministrului Vlad Voiculescu, edilul a răspuns: „Trebuie să ne învățăm în țara asta să împărțim competente. Atâta timp cât e un Comitet Național, atâta timp cât autoritățile locale au anumite atribuții, haideți să le respectăm. Am destule atribuții ca să nu intru peste atribuțiile ministrului Sănătății” Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri seară că, dacă rata cazurilor de COVID-19 rămâne sub 3 la mia de locuitori încă două zile, vor fi relaxate o parte dintre restricții, cu intrare în vigoare de sâmbătă de la ora 00:00.
Permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE