-2 C
Braşov
AcasăComunicateElevii Colegiului Naţional Economic „Andrei Bârseanu" se antrenează pentru viitoarele meserii, în...

Elevii Colegiului Naţional Economic „Andrei Bârseanu” se antrenează pentru viitoarele meserii, în cadrul proiectului “ACCES – Abordarea Coerentă și Competitivă a Educației Școlare”

Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov, în parteneriat cu Fundația ADEPT Transilvania, a încheiat prima etapă din cadrul proiectului “ACCES – Abordarea Coerentă și Competitivă a Educației Școlare” POCU /633/6/14/130684, Cod SMIS 2014+ 130684, proiect aferent Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritară 6: Educație și competențe, Obiectivul specific 6.14.- creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitive.
Rolul acestui parteneriat este de a facilita tranziția de la educație la un loc de muncă prin instituirea unui sistem de stagii de practică la un potențial angajator, inclusiv prin încurajarea implicării angajatorilor în programe de învățare la locul de muncă.
Scopul practicii de specialitate, derulate în cadrul acestui proiect constă în corelarea și verificarea cunoștințelor teoretice acumulate de elevii colegiului nostru cu activitatea practică aferentă specializării, ca o primă etapă în procesul prin care viitorul absolvent se confrunta cu cerințele practice ale domeniului ospitalităţii, spre care se va îndrepta după terminarea școlii.
Elevii de la clasa a XII a G, specializarea Tehnician în gastronomie au participat activ la activităţile ce au ca obiectiv facilitarea participării la programe de învățare la locul de muncă. Chiar dacă activităţile educaţionale se desfăşoară în online, elevii au fost beneficiarii unor experienţe inedite alături de maiştri în arta culinară din unităţi cu rezonanţă în industria ospitalităţii naţionale şi internaţionale. Astfel, pe parcursul celor 5 zile de practică, elevii au participat la demonstraţii live din restaurantele de la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Sergiana Group – Casa Tudor din Braşov, Marriot Bucharest Grand Hotel şi Casa Terra din Făgăraş. Interacţiunea elevilor cu chefi bucătari de talie internaţională a contribuit la deschiderea unor noi orizonturi în ceea ce priveşte oportunităţile în carieră.
De asemenea, elevii clasei a XI-a Be, specializarea Tehnician în activități economice, au participat, pe parcursul unei săptămâni din cadrul stagiului de practică, la întâlniri online cu specialiști în domeniul economic, în cadrul unui parteneriat cu firma 2B AUDIT & ACCOUNTING SRL.
Pe parcursul acestui an şcolar se vor mai desfăşura încă 2 sesiuni de practică, unde sperăm ca elevii noştri să fie beneficiarii unor experinţe inovatoare din domeniul ospitalităţii.
La finalul stagiilor de practică elevii participanţi au oportunitatea participării la un Concurs de meserii ce are ca obiectiv promovarea ideii de competiție și performanță precum şi creșterea gradului de încredere al angajatorilor vis-a-vis de capacitățile profesionale ale elevilor noştri. Competiția promovează excelența profesională și valorile etice, precum și fair-playul competițional.
Rezultatele pe termen scurt și mediu pentru elevii Colegiului Naţional Economic „Andrei Bârseanu” se referă la efectuarea de stagii de practică, consiliere profesională și de carieră, posibilitate de angajare, creșterea respectului de sine și a independenței precum şi îmbunătățirea sentimentului împlinirii profesionale. ,, A fost o săptămână interesantă, iar faptul că am desfășurat activitățile online a reprezentat o bună ocazie de a observa operațiile tehnologice de aproape, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă eram cu toții în bucătăriile restaurantelor!”, spune un elev din clasa a XII a G a Colegiului Naţional Economic „Andrei Bârseanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE