-0.1 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum te îngrijești la domiciliu împotriva COVID-19

Sfat Expres: Cum te îngrijești la domiciliu împotriva COVID-19

Persoanele care au simptome de coronavirus şi nu sunt internate în spital au nevoie de sfaturile medicilor privind lucrurile pe care trebuie să le aibă pentru a se putea îngriji la domiciliu.  
În acest sens după ce s-a vorbit cu medici de la spitale de top despre ce ar include în setul lor ideal de îngrijire la domiciliu împotriva Covid-19. 
Siguranţă şi curăţare Materiale de izolare şi curăţare:
– igienizant;
– măşti de faţă care acoperă nasul şi gura (măşti chirurgicale, măţti improvizate acasă sau eşarfe);
-mănuşi pentru a intra în camera bolnavilor (latex sau cauciuc nitril);
– dezinfectant pentru mâini;
– detergent pentru rufe (spălaţi totul la cald);
– perie de unghii;
– prosoape de hârtie;
– săpun;
– şerveţele.
Prima sarcină este ca pacienţii să fie izolaţi şi să folosească serveţele, serveţele dezinfectante, prosoape de hârtie, săpun şi apă caldă.
Pacienţii trebuie să poarte o mască oricând pleacă din camera lor, iar aceste plimbări ar trebui să fie limitate – cu alte cuvinte, doar „excursii la baie“. Oricine intră în cameră trebuie să poarte, de asemenea, o mască, iar bolnavul trebuie să poarte mască pentru siguranţa tuturor vizitatorilor.   
O masca chirurgicala simpla este recomandată pentru uz casnic, dar având în vedere deficienţele, puteţi improviza cu o eşarfă legată în jurul feţei. Ideea este să menţineţi nasul şi gura bine acoperite, pentru că dacă persoana bolnavă are o tuse sau un strănut neaşteptat, este posibil să nu vă puteţi feri destul de repede.   
De asemenea, veţi avea nevoie de mănuşi, din cauciuc sau din latex, când intraţi în camera în care este îngrijit cel bolnav sau când curăţaţi.
Efectuaţi mai multe curăţări, deoarece tot ceea ce bolnavul atinge – cum ar fi tacâmurile, mânerul de la oală sau chiuveta de la baie – trebuie curăţate.
Puteţi prepara un dezinfectant DIY prin diluarea a cinci linguri de înălbitor pe litru de apă.
Folosirea regulată a săpunului pentru mâini este crucială. Spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun şi ştergerea suprafeţelor atinse. Se recomandă o perie de unghii cu care femeile să se frece sub unghii.  
În cazul în care baia este folosită de mai multe persoane, bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţa în loc de un prosop de mâini. şi membrii sănătoşi ai familiei ar trebui să-şi scoată obiectele de toaletă din spaţiul comun.

Medicamente

Consumabile medicale: sirop de tuse; aparat de măsurare a pulsului; spray nazal; termometru; Paracetamol (versiunile pentru copii sau sugari, dacă este cazul).  
Oricine se îmbolnăveşte trebuie să ţină legătura cu medicul şi să anunţe dacă simptomele se agravează. În acest scop, un termometrul este util. Deoarece Covid-19 poate afecta respiraţia, mai mulţi medici au recomandat, de asemenea, obţinerea unui pulsometru la domiciliu: un dispozitiv care se fixează pe deget şi măsoară ritmul cardiac ş i nivelul de oxigen din sânge, care sunt indicatori importanţ i pentru cât de bine funcţioneaza plămânii
Să aveţi medicamente ca Paracetamol. Dacă pacientul are sub 18 ani, asiguraţi-vă ca aveţi versiuni pentru copii.   Pentru marea majoritate a copiilor poţi utiliza medicamentele pe care le-ai folosi în mod normal pentru gripă sau alte afecţiuni respiratorii.
Este dificil să-i determini pe copii să poarte o mască de făţă, aşa că îngrijitorul trebuie să poarte una în orice moment atunci când interacţionează cu copilul bolnav. Simptomele Covid-19 ale copilului pot fi uşoare.   Pentru o tuse uscată, pastile pentru gât pot fi de ajutor, atât timp cât copilul este suficient de matur pentru a nu le înghiţi. Pentru copiii mai mici, dacă au dureri în gât, un pic de ceai cald cu miere este ideal“.

Mâncare şi băutură

Consumabile de nutrţie:
– ciorbă de pui;
– comprimate zilnice cu multivitamine şi vitamina C;
– băuturi înlocuitoare de electroliţi;
– ghimbir proaspăt, lămâi, mărar, oregano proaspăt sau uscat;
– alimente bogate în nutrienþi precum avocado;
– miere pentru calmarea gâtului;
– alimente bogate în pectine precum bananele şi merele.  
Este important ca pacientul să bea multe lichide. Ocazional, Covid-19 poate provoca tulburare gastrointestinală şi diaree, iar refacerea cu ajutorul lichidelor în aceste cazuri este deosebit de importantă. Sunt recomandate băuturi înlocuitoare cu electroliţi.
Unii pacienþi tind să îşi piardă pofta de mâncare atunci când sunt bolnavi, în special copiii, aşa că se recomandă să aveţi la îndemâna alimente reconfortante, bogate în nutrienţi.  
Niciodată nu subestimaţi puterea ciorbei de pui. Proteinele sunt foarte importante atunci când combat boli virale.
Se recomandă adaugarea de mărar, oregano şi ghimbir în supe pentru proprietăţile lor antivirale. Adăugaţi sucul proaspăt de lămâie, mierea şi ardeiul cayenne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE