-2.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa Brașov, niciun loc liber pentru vaccinare în următoarele trei săptămâni

La Brașov, niciun loc liber pentru vaccinare în următoarele trei săptămâni

l În 31 de județe din țară, printre care și Brașov, a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a informat aseară că, în 31 de județe din țară, printre care și Brașov, a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare. „În conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului”, se amintește în comunicat.

Județe în care te mai poți vaccina

Potrivit situației raportate, ieri după amiază, mai erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS. Datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, astăzi, situația să fie diferită.

Nu avem vaccinuri, dar vor fi deschise noi centre

Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente. Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie. Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică.

8.553 de brașoveni au fost vaccinați

Instituția Prefectului-județul Bra­șov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până ieri, au fost distribuite centrelor de vaccinare din județul Brașov 11.255 doze de vaccin împotriva COVID-19. Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 19 ianuarie, inclusiv, este de 8.553, din care 94 doze rapel (a doua administrare). Au fost raportate 33 de cazuri de efecte adverse, nici unul sever.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE