-2.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovInvitație la Muzeul de Artă, proaspăt redeschis

Invitație la Muzeul de Artă, proaspăt redeschis

l Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, îi invită pe brașoveni la Muzeul de Artă, care nu a mai primit vizitatori luni la rând din cauza crizei pandemice

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, îi invită pe brașoveni la Muzeul de Artă, proaspăt redeschis după o mai lungă perioadă în care, la fel ca alte instituții de cultură, nu a mai primit vizitatori din cauza crizei pandemice. Acum, pe lângă o vizită la un muzeu care poate oferi câteva o oră-două de relaxare și de piese frumoase, Szenner spune că brașovenii pot avea și satisfacția că au susținut, prin biletul pe care îl plătesc la intrare, activitatea acestei instituții de artă.

Profilul publicului braşovean: vizitează muzee, dar nu pe cele locale

Un profil destul de des întâlnit al publicului brașovean care frecventează muzeele este ca vizitează muzee din alte locuri dar vizitează foarte rar muzeele locale, spune vicepreședintele Consiliului Județean, care recunoaște totuși că și el face parte din aceeași categorie. „Mea culpa, și eu mă încadrez aici. Deși în gimnaziu am fost la o școală de artă și chiar dacă s-a dovedit ca nu eram un mare talent la pictură sau desen, am învățat să apreciez arta. Clădirea în care este Muzeul de Artă este construită în stil neobaroc, iar interiorul ei găzduiește lucrări  impresionante”, spune Szenner.  Acesta îi invită pe braşoveni la o vizită la muzeu, pentru a vedea lucrările unor artişti renumiţi: „Nu vă spun ce puteți vedea acolo, pentru a nu vă strica surpriza, vă spun doar că veți găsi expuse lucrări ale unor artiști autohtoni renumiți: Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady și 2 săli pline cu lucrări de Nicolae Grigorescu. Sunt bine reprezentați si artiștii brașoveni, printre lucrările cărora se află expus și portretul arhicunoscut al lui Mihai Viteazul, pictat de Mișu Popp”.
La etajul clădirii în care funcţionează Muzeul de Artă Braşov sunt şase săli cu expoziții permanente, iar la parter trei săli cu expoziții temporare care se schimbă frecvent. Din 19 martie  aici va fi expusă o poveste despre formarea Lunii în contextul evoluției Pământului și a sistemului solar.

„Printr-o vizită la muzeu puteţi susţine cultura”

În contextul redeschiderii muzeului, vicepreşedintele CJ îi îndeamnă pe braşoveni să vină în vizită, nu doar pentru propria relaxare, dar şi pentru a susţine activitatea instituţiei. „După cum știți, cultura a fost unul din domeniile cele mai greu încercate de pandemie. Printr-o vizită la Muzeul de Artă, puteți sprijini cultura şi dacă mă gândesc bine, nu știu alt loc unde ați putea să petreceți una-două ore într-un mod atât de plăcut și folositor la prețul unui bilet de intrare de 7 Ron. Intrarea pentru copii este la un preț simbolic de 1 ron tocmai pentru a încuraja accesul grupurilor școlare. Sălile sunt mari, aerisite, iar pericolul de a nu putea păstra distanța de doi metri față de ceilalți vizitatori, este limitat. Dacă nu mergeți la schi, săniuș, patinoar, în sezonul rece, muzeele sunt o opțiune de petrecere a timpului liber. Voi mai reveni cu postări despre sectorul cultural, deoarece înțeleg necesitatea promovării și sprijinirii lui. Cultura la rândul ei, ne-a sprijinit în starea de urgență, când ne-a alinat izolarea. Refugiul multora dintre noi fiind atunci în cărți, fime, muzică și tururi virtuale de muzee, în artă”, spune vicepreşedintele CJ, Szenner Zoltan, în urma vizitei pe care a făcut-o la Muzeul de Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE