-10.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu merge bine pentru omul de rând: Majoritatea centrelor de vaccinare din...

Nu merge bine pentru omul de rând: Majoritatea centrelor de vaccinare din Braşov stau închise

l Autorităţile locale nu au lămurit încă nici problema personalului

Dacă în municipiul Braşov s-au deschis două din cinci centre de vaccinare, în restul judeţului funcţionarea celor deja anunţate de Instituţia Prefectului şi Direcţia de Sănătate Publică este problematică. Pe 18 ianuarie au mai devenit operaţionale cele din Făgăraş şi Feldioara, astfel încât acum sunt deschise  patru din cele 19 anunţate. Majoritatea primarilor din localităţile care vor găzdui astfel de centre spun că au făcut amenajările necesare însă nu ştiu cu exactitate când le vor deschide, pentru că aşteaptă documentaţia în baza căreia vor pune în funcţiune Ordonanţa de Urgenţă privind vaccinarea.

La Codlea, centrele sunt pregătite, dar încă nu au angajaţi

Două centre ar fi trebuit să se deschidă, din 18 ianuarie, la Codlea, pentru a deservi localităţile din jur. Primarul municipiului, Mihai Cîmpeanu spune însă că nu are baza legală necesară pentru a le operaţionaliza, din punct de vedere al plăţii cadrelor medicale şi a registratorilor. Cele două centre sunt, unul la Şcoala gimnazială nr. 2, în sala de sport, iar al doilea, la Şcoala gimnazială nr. 3. Pentru acestea, primăria Codlea a închiriat deja echipamentele necesare. Este vorba despre două imprimante performante pentru tipărirea certificatului de vaccinare, pentru care Municipalitatea va plăti 12.619 lei (TVA inclus) pe următoarele 48 de luni şi două laptopuri, închiriate cu 13.809 lei (TVA inclus) tot pe 48 de luni.

Şi primăria Săcele invocă probleme de personal pentru centrele de vaccinare din localitate

Două centre de vaccinare este prevăzut şi la Săcele, la ambulatorul de specialitate al spitalului şi la Centrul de zi. Şi acestea sunt amenajate, printr-o convestiţie care a costatîn jur de 30.000 de lei, însă stau închise deocamdată. Primarul Virgil Popa spune că nu ştie exact când se vor deschise, din acelaşi motiv ridicat şi de primarul de la Codlea: nu se ştie cum va fi rezolvată problema personalului necesar şi când vor veni sumele necesare plăţii acestuia.

Primarul din Râşnov spune că aşteaptă doar dozele de vaccin

Râşnov, Zărneşti, Moieciu, Prejmer, Victoria, Rupea, niciun centru de vaccinare deschis.
La Râşnov a fost amenajat, de asemenea, centrul de vaccinare prevăzut de Ministerul Sănătăţii. Acesta se află la mansarda policlinicii din localitatea, având intrare separată de restul cabinetelor. Primarul oraşului, Liviu Butnaru spune că are totul rezolvat la centrul de vaccinare, iar acum aşteaptă doar dozele de imunizare. 19 centre de vaccinare au fost anunţate, încă din 18 ianuarie. În prezent funcţionază doar două din cele cinci anunţate pentru municipiul Braşov, respectiv la CATTIA şi Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Noua. Celelalte trei sunt prevăzute pentru foaierul Sălii Sporturilor, Cinema Popular şi fostul punct termic de pe strada Gloriei. La Făgăraş funcţionează centrul de vaccinare de la Liceul Teologic şi ar urma să fie pus în funcţiune şi cel de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea”. De asemenea, în prezent funcţionează şi centrul de la Feldioara, de la Căminul Cultural. În ciuda anunţului iniţial al Prefecturii şi al DSP, nu au fost încă deschise centrele de la Codlea (Şcoala nr. 2 şi Şcoala nr. 3), Râşnov (Policlinică), Moieciu (baza sportivă din curtea interioară a primăriei), Prejmer (Şcoala gimnazială nr. 2), Victoria (spital), Rupea (sala de sport), Predeal (Casa de cultură). Mai nou, autorităţile au anunţat că acestea vor fi puse în funcţiune treptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE