-4.3 C
Braşov
AcasăNationalSe ascut cuţitele: PNL este „pe un butoi de pulbere”

Se ascut cuţitele: PNL este „pe un butoi de pulbere”

l Rareș Bogdan și Robert Sighiartău cer demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL

Rareș Bogdan cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă, din care face și el parte, va susține un candidat la congres: „Partidul e pe un butoi de pulbere.”
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și unul dintre apropiații președintelui Klaus Iohannis, a anunțat ieri că o grupare reformistă își va desemna candidatul la șefia PNL și l-a criticat dur pe Ludovic Orban. Rareș Bogdan i-a cerut demisia lui Orban de la șefia PNL într-un interviu pentru Aleph News și a spus că gruparea reformistă va avea un candidat unic pentru funcția de președinte al partidului.

Fără reformă internă, PNL poate ajunge sub 20%

El a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă. ”În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Rareș Bogdan. Rareș Bogdan a folosit la adresa lui Orban expresia „i s-a umflat capul”, expresie utilizată în trecut și de Liviu Dragnea la adresa premierilor care i se împotriveau.

Acuzat că nu s-a consultat cu ceilalți lideri PNL

Rareș Bogdan a mai spus că Ludovic Orban a condus discreționar partidul, fără să se consulte cu ceilalți lideri PNL și a adăugat în interviurile Aleph News că nu a candidat la alegerile parlamentare pentru că nu a fost invitat pe liste. Rareș Bogdan a relatat și scena de la negocierile cu cu USR PLUS și UDMR, acuzându-l pe Ludovic Orban că a cedat ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene și Dezvoltării într-o negociere tete-a-tete cu Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor, deși partenerii de coaliție ar fi fost de acord ca măcar Ministerul Dezvoltării să rămână la PNL. „Partidul e pe un butoi de pulbere”, a spus Rareș Bogdan.

„Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia“

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat și el, ieri, la Digi24, că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă „discreționar”. Sighiartău susține că „am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”. „Din punctul meu de vedere, da (Ludovic Orban trebuie să plece – n.red). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice. Oamenii nu au fost filtrați de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votați în BPN de colegii noștri. (…) Am avut o discuție cu președintele Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL și că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă. Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid și nu pentru indivizi”, a afirmat Sighiartău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE