31.4 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: O viaţă mai sănătoasă

Sfat Expres: O viaţă mai sănătoasă

Să mănânci echilibrat

- Advertisement -

Suntem, din păcate, bombardaţi cu tot felul de diete care ne promit pierdea unor kilograme într-un timp scurt. Pentru corp, asta poate fi dezastruos. Trebuie să îmbrăţişăm principii solide, să respectăm mereu doza, să conştientizăm faptul că avem nevoie de toate categoriile alimentare. Masa corporală se va optimiza ca un răspuns al felului în care procedăm în fiecare zi. E timpul să spunem stop dietelor fantasmagorice.

Să bei suficientă apă

Nu o cantitate fixă, că fiecare individ este particular. Uneori vei bea mai multă, alteori mai puţină (contează exerciţiul fizic, pierderile diverse, temperatura, etc.), dar nu uita să te hidratezi. Adaugă 1.5-2 litri de apă pe lângă toate celelalte alimente pe care le consumi.

Să te expui la soare

- Advertisement -

Asta ne motivează, ne dă energie şi bună dispoziţie, ne ajută să sintetizăm vitamina D.

Să dormi bine

Somnul este crucial pentru sănătate şi 7-8 ore de somn bun ar trebui să existe în viaţa oricărui om. Altfel, productivitatea scade, dispoziţia este alterată, riscurile pentru principalele boli cresc.

Să faci exerciţii fizice

De la mers în ritm susţinut la alergat sau înot, este important să ne mişcăm pentru a ne menţine sănătoşi. Sedentarismul ucide.

Să stai aproape de oameni

Suntem fiinţe profund sociale şi trebuie să stăm şi să comunicăm cu oamenii, să ne ajutăm între noi, să ne spunem lucrurile bune sau mai puţin bune. Izolarea este dăunătoare.

Să ai încredere în tine

Fricile şi piedicile sunt de cele mai multe ori făcute chiar de noi. Ne adaptăm din mers la provocări şi reuşim să le ducem la bun sfârşit, să facem alte şi alte lucruri, să ieşim din zonele de confort, să ne depăşim temerile. Trebuie să avem încredere în noi şi să păşim cu capul sus prin viaţă.

Să ai gânduri pozitive

Ni se întâmplă multe lucruri rele peste zi, dar ar trebui să ne debarasăm de ele şi să le păstrăm pe cele bune, pe care să le cultivăm, despre care să discutăm cu cei dragi.

Să faci lucruri, chiar mărunte

În fiecare zi ar trebui să ne facem o listă cu câteva lucruri pe care vrem să le realizăm. Asta ne va hrăni psihicul şi ne va motiva, menţinându-ne în acţiune.

Să ai recunoştinţă pentru orice

Suntem norocoşi că trăim şi că-n jurul nostru se derulează elemente minunate. Sau că apar oameni care ne inspiră şi ne fac să mergem altfel înainte.

Să culegi poveşti frumoase

Unitatea de măsură a vieţii nu este anul, ci povestea. Ar trebui să strângem în noi cât mai multe poveşti frumoase.

Să călătoreşti

Aşa ne îmbogăţim cu adevărat, pentru că spiritul e adevărata noastră bogăție.

sursă: Facebook

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE