-2.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProtest al angajaţilor din sănătate

Protest al angajaţilor din sănătate

Cadrele medicale reprezentate în Federaţia Solidaritatea Sanitară au protestat ieri în fața Prefecturii Brașov, pentru a solicita, printre altele, majorarea salariilor dar şi siguranţa personalului din spitale. Protestatarii, care au venit cu scandări şi vuvuzele, au respectat totuşi distanţarea fizică au strigat, în faţa Prefecturii, printre altele „Răspundem la sfidare, cu un protest mai mare”, „Sănătatea ne-am riscat, guvernanții ne-au fentat”, „Disprețul vostru, protestul nostru” sau „Ieri eroi, azi cerșetori”. Prefectul Cătălin Văsii i-a primit pe doi dintre reprezentanţii protestatarilor, pentru a prelua şi atransmite Guvernului soicitările lor. „Săptămâna viitoare vom avea o discuție și cu președintele Consiliului Județean Brașov, pentru a-i prezenta problemele cu care ne confruntăm și a vedea cum le putem rezolva”, a spus unul dintre liderii sindicali.  

Protestatarii cer normative de personal pentru COVID

Printre solicitările angajaţilor din sănătate au fost propria siguranţă, dar şi a pacienţilor infectaţi cu COVID în această perioadă. „Solicităm elaborarea unor normative de personal pentru tratarea adecvată a pacienților cu noul coronavirus. O altă revendicare este includerea Covid în categoria bolilor profesionale. Un aspect foarte important este respectarea dreptului legal la pensia de urmaș pentru copiii colegilor decedați la datorie”, a declarat vicepreședintele al Sindicatului Solidaritatea Sindicală, Răzvan Torcica. Tot el a spus că personalul medical din spitalele din Braşov solicită şi o creștere a salariilor de bază pentru toate categoriile de, de la ianuarie 2021, aşa cum prevede legea în vigoare, dar şi o negociere a sporurilor, conform promisiunilor primite.

Sporuri mai mici decât cele promise

Angajaţii din sănătate sunt nemulţumiţi de sporuri, care ar fi fost greşit calculate, în raport cu promisiunile. „Sporurile ne-au fost calculate la un an greșit raportat la un an greșit, adică 2018, ceea ce înseamnă că nu au mai respectat procentul de 85% ci s-a ajuns la puțin peste 50%”, a spus unul dintre protestatari. Cadrele medicale spun că îşi vor face la fel meseria, si dacă solicitările nu le vor fi imediat soluţionate, însă există varianta continuării protestelor, până la declanşarea propriu-zisă a unei greve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE