-1.1 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Primăria deschide peste două zile primul centru de vaccinare

Primăria deschide peste două zile primul centru de vaccinare

l Centrul va funcționa la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Inovare (CATTIA) și va avea 5 cabinete

Primăria Brașov va deschide primul centru de vaccinare la sfârșitul acestei săptămâni. Centrul va funcționa la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Inovare (CATTIA), de pe strada Institutului (Bartolomeu), și va avea 5 cabinete în care se vor putea vaccina categoriile de persoane prevăzute în etapa a doua. Săptămâna viitoare se vor deschide și celelalte trei centre, astfel încât se va ajunge 16 puncte de vaccinare în municipiul Brașov.

5 cabinete la centrul de la CATTIA

Ieri a început montarea pereților despărțitori la centrul de la CATTIA, pentru crearea celor 5 cabinete, după care acestea vor fi dotate cu echipamentele necesare desfășurării activității de vaccinare. Deja, paturile de consultație și frigiderele pentru depozitarea vaccinurilor au fost aduse la acest centru. „Ne aflăm în plină organizare a centrelor de vaccinare. Suntem deocamdată la CATTIA, un centru de vaccinare cu cinci puncte care va începe activitatea vineri, 15 ianuarie. În momentul de față au ajuns și panourile care vor delimita cabinele de vaccinare, iar acestea vor putea prelua fiecare, pe un flux distinct, pacienții care vor intra la vaccinare. Au fost aduse și frigiderele unde se vor ține dozele de vaccin, au fost aduse și canapelele de consultații, în acest moment se organizează și spațiul care va funcționa ca registratură și se rezolvă și aspectele tehnice privind rețeaua și calculatoarele. În aceste momente se stabilește dacă sarcina privind personalul care va lucra în centre este a primăriilor sau acest personal va fi asigurat de la nivel central, cel puțin plata lor. Căutăm să integrăm în operațiunea de vaccinare personalul de la cabinetele medicale școlare, urmând ca apoi, în funcție de decizia care se ia la nivelul guvernului, să vedem de unde vom lua restul de resurse umane”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, care coordonează campania de vaccinare la nivelul municipiului Brașov.

De vineri, centrul va fi funcțional 100%

De vineri acest centru va fi funcțional 100%, iar persoanele care se programează pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro începând cu data de 15 ianuarie vor beneficia de serviciile de vaccinare în condiții de siguranță.
,,Este foarte important ca lumea să știe că la vaccinare se vine doar în baza programării și că, odată ce s-a făcut programarea, e important ca aceasta să se respecte. Programarea se face pe platforma online pe care în prezent se programează cei din etapa I, fie de către persoanele doritoare, fie de către medicii de familie, fie de către copiii beneficiarilor, dacă vorbim de persoane în vârstă, sau de Direcția de Asistență Socială, pentru cei care au nevoie de asistență în acest sens. Important de știut este că odată ce facem programarea în platformă, se face automat și programarea la rapel, adică venirea la cea de-a doua doză de vaccin, la 21 de zile. Dacă ne programăm și nu onorăm programarea, rămâne valabilă cea de peste 21 de zile (și, practic, programarea va ocupa timpul inutil, n.n). De aceea, este foarte important să ne programăm începând de pe 15 ianuarie, și să venim în ziua și la ora stabilite”, a mai precizat viceprimarul.

Unde vor fi alte 3 centre

Celelalte 3 centre suntla Căminul pentru persoane Vârstnice, de pe str. Gladiolelor, Sala Sporturilor, de pe b-dul Gării, și fostul punct termic de pe strada Gloriei. Cel de al cincilea centru va fi amenajat la fostul cinematograf Popular, Aleea După Ziduri.
,,Pornim cu 16 puncte de vaccinare, vom începe cu patru mari centre: CATTIA, baza de tratament din Noua, punctul termic de pe strada Gloriei, care va deservi zona Tractorul, și Sala Sporturilor, pentru zona centrală și zona din împrejurimi, urmând ca ulterior să intre în circuit și cinematograful Popular, după ce se finalizează recepția lucrărilor de renovare. Vom avea și o echipă mobilă care va merge să vaccineze persoanele cu dizabilități sau care nu se pot deplasa. Pe lângă asta, pentru cei greu deplasabili sau care nu au aparținători care să-i poată aduce la centrele de vaccinare, avem în pregătire și două microbuze de transport adaptat, care vor aduce, la solicitarea Direcției de Asistență Socială și cu programarea de la DAS, vârstnicii singuri și greu deplasabili“, a completat Flavia Boghiu.
Brașovenii vor fi ținuți la curent cu modul de derulare a campaniei de vaccinare și prin intermediul platformei dedicate luptei împotriva acestui virus, lansate la sfârșitul anului trecut pe site-ul Primăriei Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Primăria Braşov începe reorganizarea Poliţiei Locale

O nouă organigramă a Poliției Locale Brașov va fi adusă spre aprobare în fața Consiliului municipal la prima ședință din acest an, a anunțat...

Statistică: 60% din colectarea separată din România se face prin pubele stradale colorate

80% dintre dintre cei care precolectează separat deșeurile consideră benefică această practică pentru mediu, iar 60% dintre ei depozitează reciclabilele în pubelele colorate. Majoritatea...

Ce-i dorea o studentă de Anul Nou, în 86, tatălui ei din Brașov: untul să fie la „kilogram“ și pâine de 15...

În 1986, Securitatea a interceptat o scrisoare în care o studentă din Cluj trimitea la Brașov, către tatăl ei, urări de Anul nou, care...

MTS. Eduard Novak s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Putem învinge pandemia“

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a vaccinat anti-COIVD-19 astăzi, alături de ceilalţi membri ai Guvernului, la Spitalul Militar din Bucureşti. După ce s-...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie