31.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMai multe autobuze pentru Șchei și Triaj

Mai multe autobuze pentru Șchei și Triaj

l Din data de 9 ianuarie, frecvența autobuzelor pe linia 50 a fost deja crescută, ajungând, la orele de vârf, în medie, de un autobuz la 7 minute

- Advertisement -

După un weekend în care Şcheiul şi tot centrul istoric al Braşovului au fost sufocate de maşini, unii şoferi acuzând că au făcut şi într-o oră un drum de aproximativ un minut, apar şi primele măsuri.  În urma unei întâlniri pe care a avut-o cu conducerea operatorului de transport public RATBV, primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţată că autobuzele către Şchei vor avea o frecvenţă mai mare la orele de vârf, iar în weekend, timpul de aşteptare va scădea vizibil.

Frecvență mai mare pentru autobuzele care merg spre Șchei

O primă discuție dintre primarul Allen Coliban, viceprimarul Flavia Boghiu și reprezentanții RATBV SA a avut loc vineri și a vizat zona Șchei, unde la începutul anului au fost ambuteiaje foarte mari, dar și cartierele Triaj, Tractorul, Bartolomeu. Soluția propusă de către conducerea primăriei a fost de creștere a frecvenței mijloacelor de transport pe linia 50, spre cartierul Șchei, inclusiv a celor care circulă până la Pietrele lui Solomon, și pe linia 15, care face legătura între cartierele Triaj, Tractorul și Bartolomeu, zona Avantgarden. Astfel, din data de 9 ianuarie, frecvența autobuzelor pe linia 50 a fost deja crescută, ajungând, la orele de vârf, în medie, de un autobuz la 7 minute. De asemenea, pe linia 15 a fost introdus un nou mijloc de transport, care va reduce timpul de așteptare la jumătate. „În cazul cartierului Șchei, va fi o frecvență de 7 minute la orele de vârf și 15 minute în rest. Am suplimentat autobuzele și pe perioada weekendului, astfel încât toți brașovenii și turiștii care vor să viziteze Șcheiul sau zona Pietrele lui Solomon să aibă o frecvență mai bună a acestor autobuze. Pe linia 15 am dublat numărul de autobuze. Aceste măsuri vin să ofere o fluență și o frecvență acceptabile, primul pas spre a transforma transportul public într-o alternativă reală și atractivă pentru toți brașovenii“, a explicat primarul Allen Coliban.

Un autobuz în plus și pentru Avantgarden-Triaj

- Advertisement -

În urma deciziei luate la sfârşitul săptămâni trecute, pe linia 50 (Livada Poștei – Podul Crețului/Pietrele lui Solomon) se mărește numărul de mașini atât în zilele lucrătoare, cât și în zilele de sâmbătă și duminică/sărbători legale. De asemenea, crește, în ambele perioade, numărul de mașini care ajung în capătul Pietrele lui Solomon (sunt marcate cu steluță pe orare). De exemplu, pe linia 50, în zilele lucrătoare, în intervalul 7.00 -8.00, erau şapte plecări din Livada Poștei, iar pe orarul nou vor fi nouă plecări. Pe aceeași linie, până acum, în zilele lucrătoare, în intervalul 14.00-15.00, era o plecare din Livada Poștei până în Pieterele lui Solomon, acum vor fi trei plecări. Pe linia 15 (Avantgarden – Triaj), în zilele lucrătoare, la orele de vârf, adică intervalele 06.00 – 08.00 și 13.00 – 17.00, se dublează capacitatea de transport.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE