6.2 C
Braşov
AcasăSportCiclism: Zărneșteanul Viorel Grosu ar putea prelua șefia Federaţiei ...

Ciclism: Zărneșteanul Viorel Grosu ar putea prelua șefia Federaţiei de Ciclism

Autor: Adi MARICA

l Eduard Novak a demisionat din fruntea Federației de Ciclism
l Zărneșteanul Viorel Grosu ar putea candida la șefia Federației

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat, ieri, pe Instagram, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. „În virtutea noilor mele responsabilităţi în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un proiect de suflet, în care am investit şapte ani de muncă, pasiune şi încredere în viitorul acestui sport’’, afirmă singurul campion paralimpic al României.

Vor fi organizate alegeri

Novak spune că Federaţia Română de Ciclism va trebui să organizeze o Adunare Generală pentru alegerea noului preşedinte, statutul existent neprecizând că interimatul ar putea fi preluat de către o altă persoană din cadrul instituţiei. „Statutul nostru este foarte vechi şi nu prevede nicio delegare a funcţiei sau ceva de genul acesta. După ultimele consultări cu avocaţii noştri, trebuie organizate alegeri pentru alegerea preşedintelui. După care alegerea membrilor federaţiei mai în primăvară, mai târziu. Aceasta este cea mai indicată soluţie, pentru că nu este prevăzut nimic în statut, nici prin demisie, delegare sau altceva”, a declarat Novak pentru Agerpres. Novak era preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism din 2013.

Candidează Viorel Grosu?

Un candidat cu șanse reale pentru postul de președinte al FR de Ciclism ar putea fi brașoveanul Viorel Grosu, cel care are în CV mai multe titluri de campion național la ciclism, dar și rezultate foarte bune ca antrenor la Torpedo Zărnești. „ Încă nu am luat o decizie, dar trebuie să recunosc că este o variantă de luat în seamă“, a spus Viorel Grosu, tatăl celui mai bun ciclist român, Edi Grosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE