31.4 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Trucuri în bucătărie

Sfat Expres: Trucuri în bucătărie

Coaja de lămâie stoarsă albeşte mâinile şi întăreşte unghiile. De câte ori folosiţi lămâi, nu uitaţi să vă frecaţi cu interiorul lor.
Castravetele potoleşte roşeaţa pielii. Puneţi câteva rondele proaspete pe locurile cu pricina şi lăsaţi-le să acţioneze 15 minute.
Spanacul vindecă pecinginea. Aplică-ţi pe locurile atinse o cataplasmă cu spanac crud, bine strivit cu pisalogul, sau piure de spanac dat o dată în clocot. Cataplasmele se pun de două ori pe zi, vreme de 10 minute, până la dispariţia pecinginei.
Cântarul de bucătărie trebuie să arate cantitatea exact.Ca să fim siguri că nu ne „fură” după ce punem mai întâi alimentul respectiv pe un taler şi-l cântărim, îl cântărim ulterior şi pe talerul celălalt.
Laptele afumat se trece repede în alt vas şi se acoperă cu o pânză umezită.
Măduva din osul de vită nu se mai risipeşte în supă dacă înainte de a o pune la fiert băgăm în ea (la ambele capete) câteva bobiţe mari de sare grunjoasă.
Cutia pentru cuburi de gheaţă nu se mai lipeşte de congelator dacă îi ungeţi fundul cu puţin untdelemn.
Salata de castraveţi devine mai gustoasă şi mai digerabilă dacă în sosul de untdelemn şi oţet se mai adaugă şi o linguriţă de muştar.
Mirosul de usturoi dispare dacă imediat după ce l-am măncat luăm în gură şi mestecăm încet o linguriţă de unt proaspăt sau margarină.
Salata verde rămâne proaspătă două zile dacă o tăiem deasupra coceanului şi o punem pe o farfurie cu apă.
Carnea friptă la grătar pe foc de lemne dobîndeşte un gust excelent dacă se presară peste cărbunii încinşi frunze de dafin, rozmarin, sau boabe mici de ienupăr.
Făina nu mai face cocoloaşe când o amestecam cu apă sau lapte dacă punem în compoziþie o priză de sare.
Omleta şi papara de ou sunt mult mai gustoase, dacă în uleiul încins în care urmează să fie prăjite se căleşte mai înainte o ceapă tocată mărunt.

- Advertisement -

(sursă: www.sfaturiutile.ro)

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE