6.2 C
Braşov
AcasăSport„Dom’ Profesor”, despre fotbalul brașovean: Petre Lucian, 56! „Mă doare sufletul“

„Dom’ Profesor”, despre fotbalul brașovean: Petre Lucian, 56! „Mă doare sufletul“

Autor: Adi MARICA

l Petre Lucian a împlinit ieri 56 de ani, ocazie cu care antrenorul vorbește deschis despre problemele fotbalului brașovean

Fostul fotbalist al lui FC Brașov, Petre Lucian, a împlinit ieri, 56 de ani. Ocazie bună pentru un scurt dialog, în care fotbalul e subiectul principal.

„Să revenim la normalitate“

Petre Lucian suferă pentru că în această perioadă baza sportivă de la CSȘ Brașovia este închisă, iar elevii săi nu se pot antrena. „Traversăm o perioadă complicată. Baza sportivă de la CSȘ Brașovia este închisă, astfel că nu putem să pregătim copiii din cauza unor măsuri aberante impuse de Minister. Avem două generații de excepție, atât la U17 cât și U 19 cu care am fi jucat la turnele semifinale pe țară. Sper să revenim la normalitate, iar cei care decid aceste restricții să știe că sportul înseamnă sănătate“, a spus Petre Lucian.


„Multă înverșunare inutilă“

În vara lui 2017, Petre Lucian, împreună cu fostul său coleg de la FC Brașov, Andrei Șanta, puneau bazele proiectului SR Brașov. După doar un an, după ce echipa promovase în Liga a 3-a cu Florin Stîngă cooptat în staff, Petre Lucian a avea să plece. În vara trecută a fost chemat la Corona Brașov, unde după doar două luni și un singur meci oficial disputat, cele două părți au încheiat colaborarea. Cum se prezintă fotbalul brașovean la începutul lui 2021? „Mă doare sufletul când văd situația dramatică în care a ajuns fotbalul brașovean. Văd multă înverșunare inutilă pe rețelele de socializare, dar concret sunt foarte multe lucruri care nu se pot realiza din punct de vedere legal. Am văzut că sunt tot felul de dezbateri dar în care nu se intră în miezul problemei“, a spus fostul antrenor al lui ACS SR Brașov.

Șanta: „Ne-am înțeles din priviri!“

Andrei Șanta, cel care a fost coleg cu Petre Lucian la FC Brașov, dar și pe banca tehnică a celor de la ACS SR Brașov, spune că „omul Petre Lucian este special“.
„Am o relație de prietenie de peste 30 de ani cu Petre Lucian. A fost un fotbalist muncitor, un tip modest, dar în special un fotbalist de caracter apreciat de vestiar și suporteri la FC Brașov. Am fost colegi și la ACS SR Brașov o perioadă în care ne-am înțeles foarte bine pentru că eram pe aceeași undă. Nu am avut nicio dispută pentru că pur și simplu ne-am înțeles din priviri! La mulți ani, Petre Lucian“, este mesajul lui Andrei Șanta.

Marin Barbu: „Petre Lucian are prea mult bun simț“

Un alt fotbalist important de la FC Brașov, Marin Barbu, spune că Petre Lucian a fost mereu un tip cu mult bun simț, ceva rar în fotbalul românesc. „Am fost coleg de cameră cu Petre Lucian în perioada în care am fost colegi la FC Brașov. Un băiat serios, muncitor care mereu și-a văzut de treabă. Nu a deranjat pe nimeni și rămân la părerea că are prea mult bun simț în sportul pe care l-a practicat cu succes“, a spus Marin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE