10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDoi alpiniști au murit în Bucegi

Doi alpiniști au murit în Bucegi

O femeia care a căzut sâmbătă seara din Brâul Mare al Morarului din munții Bucegi, dar și însoțitorul ei, au fost găsiți morți de salvamontiști. „Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el”, au transmis reprezentanții Salvamont.
Salvamontiștii din Bușteni și din Prahova au fost alertați sâmbătă seara, prin 112, că o alpinistă a căzut din Brâul Mare al Morarului, către Valea Cerbului, în masivul Bucegi. Apelul a fost făcut de coechipierul acesteia, rămas singur în masiv.
Acțiunea salvamontiștilor a fost dificilă, în condiții de noapte, cu temperaturi scăzute, cu teren acoperit cu gheață și acumulări de zăpadă pe versanți, scrie hotnews.ro.
Ieri a fost o zi plină și pentru salvamontiștii din județul Brașov. Cele mai multe apeluri au fost pentru salvatorii din Predeal, care au fost solicitați să intervină la zece solicitări. Alte cinci solicitări au fost direcționate spre Salvamont Municipiul Braşov, iar salvamontiștii din Săcele au primit și ei o misiune. În total 16 din cele 66 de solicitări la nivel național au solicitat intervenția salvatorilor din județul Brașov.
Pe lângă acestea s-au primit 51 apeluri prin care oamenii solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile, au transmis salvamontiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE