14.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimele 10.000 de doze de vaccin antiCOVID-19 sunt în România, iar duminică...

Primele 10.000 de doze de vaccin antiCOVID-19 sunt în România, iar duminică vaccinarea începe și la Brașov

Primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au astăzi vineri în România. Mâine, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. „Pentru noi e o speranță, este lumina de la capătul tunelului”, a declarat Raed Arafat.
„Este un efort logistic fără precedent. Suntem pregătiți să demarăm campania de vaccinare”, a declarat și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.
În aceeaşi zi, acţiuni similare vor fi organizate şi în celelalte nouă spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.:
– Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
– București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
– Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
– Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
– Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
– Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
– Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
– Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
– Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)

„Aceasta este o tranşă simbolică, distribuită în aceeaşi zi tuturor statelor membre. Din ianuarie, va creşte numărul de doze. Pentru ianuarie, ar trebui să primim cam 600.000 de doze, doze care ajung pentru vaccinarea a circa 300.000 de persoane. Ulterior, cantitatea creşte de la o lună la alta”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE