16.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria oferă 3 apartamente pentru medici ATI

Primăria oferă 3 apartamente pentru medici ATI

l Municipalitatea face această ofertă medicilor care sunt dispuși să se mute la Brașov și să se angajeze la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă

- Advertisement -

Municipalitatea vrea să atragă medicii specializaţi în ATI, spre Brașov, punându-le la dispoziţie trei apartamente de locuit în oraş, celor care sunt dispuși să se mute și să se angajeze la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă. Pentru a duce la îndeplinire acest proiect, primarul Allen Coliban l-a invitat pe preşedintele Consiliului Judeţean să semneze un protocol de colaborare, în contextul în care spitalele din Braşov se află în coordonarea CJ.
 
12 paturi de ATI din Braşov nu pot fi folosite din lipsă de personal

 Primarul Allen Coliban spune că în ciuda cererii mari de servicii medicale la ATI, Braşovul are în continuare 12 paturi pe care nu le poate folosi, în lipsa personalului specializat. „Brașovul a avut o supraîncărcare pe zona paturilor de ATI. Avem însă 12 paturi pe care nu le putem folosi, deoarece nu avem personal medical. Am făcut o analiză asupra numărului de medici, iar în 2013 aveam 1.044 și s-a ajuns la numai 775 în 2018. A fost un trend de scădere, un semn foarte grav pentru Brașov. Avem nevoie să atragem specialiști în domeniul medical. Cred că Brașovul este un oraș magnet în care românii doresc să se mute. Este un oraș atractiv pentru tineri, pentru familii, dar avem nevoie de măsuri specifice pentru a atrage specialiști”, a declarat Allen Coliban. Edilul spune că au fost identificate trei apartamente ale Primăriei care pot fi astfel puse la dispoziţia medicilor ATI dispuşi să se mute în Braşov. „Este important ca noi, comunitatea, să ne unim eforturile în acest sens. Este un apel pe care îl adresez și Consiliului Județean. Invit CJ și pe domnul președinte Adrian Veștea să fie parteneri în acest demers, să inițieze demersuri pe linia de formare și angajare. Este un prim pas, un semnal pe care dorim să îl dăm, și putem discuta de extinderea ofertei de cazare pentru a ajuta în această formă la dimensionare aparatului medical”, a precizat primarul Allen Coliban.

Containerul cu spaţiu anexă pentru Spitalul de Infecţioase se lasă aşteptat

- Advertisement -

 Această inițiativă completează măsurile anti-COVID pe care Primăria Brașov le-a implementat deja sau care sunt în curs de implementare. Până acum a fost înființat un call-center pentru anchetele epidemiologice ale DSP, un nou centru de recoltare a testelor RT-PCR, care funcționează pe str. Gladiolelor, la căminul pentru persoane vârstnice şi un centru de testare a angajaților din Primărie și din instituțiile din subordinea CL. În acest moment este în implementare proiectul de dublarea a capacității de recoltare a spitalului de boli infecțioase, prin punerea la dispoziție a unui container amenajat corespunzător. Municipalitatea are deja containerul pregătit, însă mai este necesară o etapă birocratică, de semnare a protocolului cu DSP care include și personalul ce va deservi această nouă capacitate.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina