16.6 C
Braşov
AcasăNationalCum se calculează media pe semestru, fără teze?

Cum se calculează media pe semestru, fără teze?

În acest an, elevii nu mai trebuie să dea tezele școlare, așa că media semestrială va fi calculate într-un mod diferit. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat care este formula de calcul a mediilor semestriale. Așadar, media se calculează prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluare continuă, la cel mai apropiat număr întreg. Dacă există o diferență de 50 de sutimi, atunci „rotunjirea se va face în favoarea elevului”, adică nota cea mare.
Anisie a decis să anuleze toate tezele din anul școlar 2020-2021, nu doar cele din primul semestru.
„Ca urmare a situației desfășurării activităților educaționale în mediul online, am decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, ca în anul școlar 2020-2021 să nu se susțină teze, ca formă de evaluare sumativă, media semestrială urmând a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului“, a postat Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Educației a mai precizat că un rol important îl vor avea profesorii care se vor axa mai mult pe evaluările pe parcursul semestrul (formative), și nu cele finale, adică tezele. Astfel, cadrele didactice le vor oferi feedback elevilor legat de performanțele lor și progresul de învățare. „De altfel, experiența sistemelor educaționale europene, în context pandemic, a scos în evidență necesitatea creșterii procentului evaluării de tip formativ care poate stimula învățarea elevilor și, implicit, reducerea procentului evaluărilor de tip sumativ – teste, probe de evaluare, o formă specifică de evaluare sumativă care este cunoscută în România, la final de semestru, teza”, a mai menționat Monica Anisie. Modul în care se face evaluarea continuă, pe parcursul semestrului, este lăsat la alegerea profesorului.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina