20.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn lupta cu COVID: Primăria vrea să sprijine DSP

În lupta cu COVID: Primăria vrea să sprijine DSP

l Municipalitatea propune să înființeze un centru de recoltare pentru teste COVID şi un call center

- Advertisement -

Primăria municipiului Braşov ar putea susţine activitatea Direcţiei de Sănătate Publică, în următoarea perioadă, prin crearea unui centru de recolare a probelor pentru testele COVD şi prin asigurarea personalului specializat, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială.  Ideea a fost discutată ieri de către primarul Braşovului, Allen Coliban, într-o întâlnire care a avut loc la sediul DSP şi la care au mai participat prefectul Cătălin Văsii, dr. Andrea Neculau, director al DSP Braşov, şi Flavia Boghiu, consilier local ales. Măsura este menită să contribuie la reducerea incidenţei cazurilor de COVID-19.

Centrul de recoltare ar deservi cartierele Astra şi Noua

Întâlnirea a avut loc la solicitarea primarului Coliban, care dorește ca municipalitatea să sprijine activitatea DSP prin crearea unui centru de recoltare pentru testele RT-PCR la sediul Direcției de Asistență Socială a primăriei. Centrul ar urma să deservească cartierele Astra și Noua și să fie gestionat de cadrele medicale din cadrul DAS. Tot pentru sprijinirea activității DSP, cadrele medicale din cadrul DAS vor putea efectua anchetele epidemiologice și asigura servicii de suport tip call-center, spune primarul. În cursul zilei de azi, directorul DSP, Andrea Neculau va analiza, la sediul DAS, posibilitatea punerii în practică a propunerilor primarului.

- Advertisement -

Procedura pentru testarea angajaţilor primăriei

În urma discuţiei, s-a stabilit și procedura pentru derulare în condiții de siguranță a activității de testare, încă de la primele simptome, a angajaților primăriei și serviciilor publice din subordinea Consiliului Local care intră în contact cu publicul. În condițiile în care testul antigen va fi pozitiv, cadrele medicale vor prelua și probele pentru testul RT-PCR, pentru a reduce presiunea existentă pe centrele de recoltare funcționale la nivelul municipiului Brașov.
Ulterior, probele vor fi analizate de laboratoarele cu care DSP-ul are contract. Odată cu confirmarea prezenței virusului prin testul antigen, funcționarul va intra în izolare până la confirmarea/infirmarea prin testul RT-PCR. În felul acesta, se reduce la minim riscul  de a răspândi virusul.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE