20.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovParteneriatul cu Japonia continuă: Primarul Allen Coliban susține Centrul Musashino

Parteneriatul cu Japonia continuă: Primarul Allen Coliban susține Centrul Musashino

l Primarul Brașovului a mărturisit că pentru el cultura japoneză ocupă un loc aparte

- Advertisement -

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit ieri cu Mariko Kimura, coordonatoarea Centrului Musashino – Japonia, și reprezentanta orașului Musashino la Brașov, pentru a discuta despre dezvoltarea acestui centru la Brașov, despre continuarea parteneriatului între cele două orașe și despre implicarea Municipalității în evenimentele de susținere a participării echipei României la Jocurile Olimpice de Vară, Tokyo 2021, unde Musashino este orașul gazdă pentru echipa României. Primarul Allen Coliban a primit din partea Primăriei Musashino o scrisoare de felicitare pentru alegerea sa în funcție și propunerea de continuare a bunei colaborări dintre cele două orașe.

Un curs de GO la Centrul Musashino

Primarul Coliban și-a arătat întregul suport pentru dezvoltarea acestui centru, mai ales că pentru el cultura japoneză ocupă un loc aparte. Astfel, a fost printre primii cursanți de limbă japoneză a Centrului Musashino, în anii ‘90 a practicat kyokushin, un stil de arte marțiale de origine japoneză, iar după 2000 a început practicarea GO-ului, un joc de strategie, de asemenea, de origine japoneză. În timpul discuțiilor, i-a propus d-nei Mariko Kimura înființarea unui curs de GO în cadrul centrului, având în vedere faptul că acest joc de strategie se bucură de interes la nivel local și național.  

„Astăzi am primit vizita oficială a reprezentanților Musashino la Brașov și am discutat despre istoricul relațiilor diplomatice și culturale dintre cele două municipalități, dar și despre perspectivele de colaborare, pentru că ultimii ani, din păcate au fost marcați de un con de umbră asupra acestor relații. Din punctul meu de vedere, relația culturală cu Japonia și comunitatea din Musashino este una foarte importantă. Brașovul are un istoric al acestor relații, este probabil cea mai îndelungată relație cu o comunitate din Japonia, pe care o are un oraș din România. Ar fi păcat să nu o dezvoltăm în folosul brașovenilor și al tinerilor brașoveni în primul rând. Pentru că foarte mulți tineri brașoveni au învățat limba japoneză și au ajuns profesioniști pornind de la aceste relații pe care Centrul Musashino le-a dezvoltat la Brașov”, a declarat primarul Allen Coliban.

- Advertisement -

Liceanul Coliban, printre primii cursanți la limba japoneză

„Astăzi am venit din partea Primăriei Musashino să adresăm felicitările noastre pentru obținerea mandatului de către noul primar. Mă gândeam că domnul primar are vârsta la care ar fi putut să fi făcut cursuri la noi. Mă întrebam despre acest lucru și am aflat astăzi și am fost foarte impresionată de faptul că în timp ce era elev de liceu la Colegiul Andrei Șaguna a fost într-adevăr la cursurile Centrului Musashino. Am fost bucuroasă că ne-a salutat în japoneză și chiar ne-a cântat un cântecel în japoneză. Am aflat și că este experimentat în mai multe discipline specifice Japoniei și sper să continuăm și să lărgim colaborarea noastră pe această linie”, a precizat Mariko Kimura la finalul întâlnirii.
D-na Kimura i-a prezentat primarului și o parte dintre bunele rezultate obținute de cursanții acestui centru în ultima perioadă. Astfel, la cel mai recent concurs de discursuri în limba japoneză, primele două locuri au fost ocupate de studenții acestui centru, iar la examenul de evaluare a cunoștințelor de limbă japoneză (Japanese Language Proficiency Test – Nihongo Nouryoku Shiken), cursanții centrului    au obținut cel mai mare punctaj, clasându-se în primii 15 la nivel mondial.
În ceea ce privește continuarea parteneriatului dintre cele două orașe, autoritățile publice din Musashino au trimis o propunere de parteneriat, care va fi aprobată, conform primarului, de autoritățile  brașovene până la sfârșitul acestui an.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE