20.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCine nu vrea 50 de măști de protecție pe gratis

Cine nu vrea 50 de măști de protecție pe gratis

Autor: M.P.

- Advertisement -

În contextul în care municipiul Braşov a depăşit o rată de incidenţă a infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 de 3 la 1000 de locuitori, Direcţia de Asistenţă Socială Braşov revine cu un anunţ către categoriile defavorizate de cetăţeni, care beneficiază de măşti de protecţie gratuite din partea Municipalităţii. Purtătorul de cuvând al DAS Braşov, Monica Chelban reamiteşte că aceşti cetăţeni sunt îndreptăţiţi să primească 50 de măşti de protecţie gratuite, aferente unei perioade de două luni, astfel că se pot adresa oricând Direcţiei, cu documentele doveditoare (act de identitate, cupon de pensie, certificat de handicap).

Pachet de 50 de măşti pentru două luni

Persoanele îndreptățite să primească pachetul de 50 de măşti de protecţie gratuite de la Direcţia de Asistenţă Socială sunt cele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusive, fie că este vorba de pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială, indiferent de vârstă şi persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

- Advertisement -

Până acum, doar 20% din cei îndreptăţiţi şi-au ridicat pachetul de măşti

Măştile se distribuie zilnic la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23, următorul program: luni, marți, miercuri, vineri 08.00-17.00 și joi 08.00-18.00, cu pauză între orele 11.00 – 11.30 pentru dezinfecție. „Distribuirea măștilor de protecție se face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților. Până astăzi măștile de protecție au fost distribuite către 20 % dintre potențialii beneficiari dar ne dorim ca, în final, aceste măști să ajungă la fiecare dintre persoanele îndreptățite”, a precizat Monica Chelban, purtător de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE