5.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDispeceratul de teleasistenţă pentru vârstnici a primit peste 500 de apeluri în...

Dispeceratul de teleasistenţă pentru vârstnici a primit peste 500 de apeluri în 3 luni

Autor: Mihaela PARGHEL

l Şase apeluri au fost de „Cod roşu”, cu solicitarea intervenţiei SMURD
l DAS continuă distribuirea kit-urilor de teleasistenţă

Direcția de Asistență Socială Brașov continuă distribuirea kit-urilor în cadrul proiectului „Bunicii în siguranță – Sistem de teleasistență” către persoanele vârstnice din municipiul Brașov. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele vârstnice, cu vârsta de 63 de ani în cazul femeilor și 65 de ani în cazul bărbaților, împliniți în anul calendaristic în curs, însă există și beneficiari indirecți ai proiectului – aparținătorii persoanei vârstnice, cât și comunitatea în general, spun reprezentanţii DAS Braşov.

Şase apeluri de „Cod roşu – urgenţă 0”

Până acum, peste 500 de vârstnici din municipiul Braşov au primit kit-ul gratuite din partea Direcţiei de Asistenţă Socială. Iar utilitatea lui s-a văzut în ultimele trei luni în cele 507 solcitări pe care vârstnicii le-au făcut prin intermediul echipamentului primit, către dispeceratul care asigură intervenţia de specialitate. „Dispeceratul ne-a relatat că situațiile în care beneficiarii apasă butonul de panică sunt dintre cele mai diverse. Câteva exemple sunt solicitarea ambulanței, beneficiar care s-a închis în dormitor după ce în locuință a intrat o persoană prin efracție, a apăsat butonul de panică, iar dispeceratul a alertat Poliția. Una alt beneficiar a făcut un atac de panică după o ceartă cu vecinul său care i-a rupt poarta, iar în urma apăsării butonului de panică și a discuției purtate cu dispeceratul a depășit momentul nedorit”, a explicat Monica Chelban, purtătorul de cuvânt al DAS Braşov. În ultimele trei luni, şase dintre solicitări au fost chiar de tip „Cod roşu – urgenţă cod 0”, ceea ce impune necesitatea intervenţiei de maximă urgenţă din partea echipi SMURD.

DAS continuă distribuirea kit-urilor de teleasistenţă

Proiectul „Bunicii în siguranță – Sistem de teleasistență” își propune să acorde fiecărei persoane vârstnice vulnerabile certitudinea că oricând este în siguranță, prin simpla apăsare a unui buton atașat unei brățări tip ceas putând apela în orice situație de risc la ajutorul oferit de personal specializat. Semnalul emis de brățară este automat către dispecerat, iar în funcție de complexitatea și gravitatea situației semnalate acesta va iniția protocol medical ce va indica acțiunile ce se impun a fi întreprinse – de la consiliere, la apelare serviciul Ambulanță, aparținător sau personalul de îngrijire în evidența căruia se află.
Fiecare dintre beneficiarii proiectului primește în mod gratuit un kit care conține un telefon cu taste mari, o brățară din silicon medical dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și contact wireless la telefon. De asemenea se asigură plata unui abonament de telefonie mobilă și un abonament de teleasistență, prin care se asigură accesul permanent și direct la serviciile de dispecerat). Pentru a beneficia de sistemul de teleasistență, persoana vârstnică sau aparținătorii acesteia pot contacta Direcția de Asistență Socială Brașov la numerele de telefon 0770736790/ 0770 725765.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE