31.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovZile critice pentru spitalele brașovene

Zile critice pentru spitalele brașovene

Autor: Mihaela PARGHEL

- Advertisement -

l DSP dorește puncte de triaj în zona de prespital, pentru a reduce presiunea pe camerele de gardă

Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, și directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, i-au convocat ieri la o discuție pe toți managerii spitalelor din județ, pentru a pregăti o strategie pentru următoarea perioadă, în contextul creșterii alarmante a numărului de infecții cu SARS-CoV-2.

Ieri, Brașovul a raportat 139 de cazuri noi de COVID-19, după testele făcute peste weekend, dar cu o zi înainte, duminică, județul a înregistrat un alarmant record de 246 de cazuri. În a doua jumătate a săptămânii trecute, județul a raportat în fiecare zi peste 100 de cazuri noi.

DSP dorește puncte de triaj în zona de prespital, pentru a reduce presiunea pe camerele de gardă

- Advertisement -

În urma discuțiilor de ieri, dr. Andrea Neculau, director al DSP Brașov, a explicat că instituția pe care o conduce este interesată de a organiza munca în unitățile medicale, astfel încât diferențieze cât mai bine zonele COVID de cele non-COVID, prin crearea unor puncte de triaj. „A fost reevaluată capacitatea spitalelor de a gestiona situația epidemiologică. Având în vedere că sunt tot mai multe cazuri, provocarea noastră este de a reorganiza munca astfel încât să putem gestiona cât mai bine situația. O preocupare a Direcției de Sănătate Publică este de a crea puncte de triaj și în prespital, astfel încât să reducem presiunea de pe camerele de gardă spitalele principale”, a declarat șeful DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Recomandare pentru pacienţi: colaboraţi cu medicii de familie

Reducerea presiunii la Urgențe este și motivul pentru care dr. Neculau le recomandă brașovenilor să apeleze la medicii de familie pentru sfaturi și pentru estimarea gravității simptomelor, pentru ca în final, prezentarea la UPU sau la camerele de gardă să se facă doar atunci când situația este gravă și este strict necesară internarea. „Prin medicii de familie există posibilitatea de testare la domiciliu prin Ambulanță. Acest lucru facilitează accesul publicului la un rezultat, mai ales în cazul în care prezintă simptomatologie sugestivă pentru COVID”, explicat Andrea Neculau.


20 de paturi în plus la Spitalul municipal Făgăraş

Aceste discuții și recomandări au loc în contextul în care secția de ATI destinată pacienților cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Județean de urgență Brașov a atins deja capacitatea maximă, toate cele 28 de paturi fiind ocupate de pacienți cu diferite forme ale bolii. „Preocuparea noastră este că creștem capacitatea și a altor spitale, ca acestea să asigure terapia cu oxigen sub forma avansată”, a declarat dr. Andrea Neculau. De altfel, șefa DSP Brașov a precizat că în ultima perioadă instituția pe care o conduc a ajuns la un acord cu Spitalul municipal Făgăraș, pentru a crește capacitatea acestei unități, cu încă 20 de locuri. „În această perioadă ne preocupăsă eficientizăm felul în care lucrează medicii în celelalte secții COVID deja existente”, a mai precizat dr. Andrea Neculau, director DSP Braşov. Conform reprezentanților Primăriei Făgăraș, cele 20 de paturi la care a făcut referire directorul DSP sunt funcționale în Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Făgăraș, unitate la care există și o zonă tampon.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE