31.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum să vă conectați dispozitivele la televizor

(P) Cum să vă conectați dispozitivele la televizor

Conectarea dispozitivelor preferate – de la telefoane mobile la tablete – este o modalitate excelentă de a profita mai mult de televizor. Puteți reda filme, juca jocuri și partaja fotografii pentru a deschide o lume cu totul nouă a divertismentului.

- Advertisement -

Cu atât de multe opțiuni de conectivitate, este posibil să nu știți de unde să începeți. În acest articol, vă vom arăta cum să conectați un telefon sau o tabletă, cu sau fără fir, la televizorul dvs.

Cum să conectați un telefon sau o tabletă wireless

O conexiune wireless facilitează conectarea telefonului sau a tabletei la televizor. Există o mulțime de metode simple, deci alegeți-o pe cea care funcționează cel mai bine pentru dispozitivul dvs. și modelul de televizor.

Wi-Fi

- Advertisement -

Un Smart TV se conectează la dispozitive compatibile prin Wi-Fi sau Bluetooth, eliminând necesitatea cablurilor. Dispozitivele Wi-Fi Direct vă permit să transmiteți melodii, filme și fotografii pe Smart TV. Urmați acești pași simpli:

• Conectați-vă Smart TV-ul la rețeaua Wi-Fi de acasă.
• Porniți conexiunea Wi-Fi din setările telefonului sau tabletei.
• Vizualizați rețelele Wi-Fi disponibile și selectați televizorul.
• Începeți transmiterea de conținut selectând pictograma Wi-Fi din aplicațiile disponibile.
• Telefoanele Windows se pot conecta la orice televizor cu Wi-Fi activat. Pur și simplu selectați „Proiectați ecranul meu” în setările telefonului și atingeți televizorul din listă.

DLNA

Nu aveți un televizor inteligent? Dacă televizorul dvs. este certificat DLNA (Digital Living Network Alliance), vă puteți conecta cu el la orice dispozitiv certificat DLNA. Pur și simplu activați funcționalitatea DLNA pe ambele dispozitive. Cu excepția produselor Apple, majoritatea celorlalte dispozitive vor fi compatibile DLNA.

Stick-uri de streaming

Stick-urile USB de streaming sunt o altă opțiune excelentă dacă nu aveți un televizor inteligent. De obicei, acestea se conectează la portul HDMI al televizorului, astfel încât să vă puteți viziona conținutul fără fir pe marele ecran.

Google Chromecast este un stick de streaming foarte apreciat și este compatibil cu o serie de dispozitive Google, Android, Windows și iOS. Configurarea este simplă:

• Conectați dispozitivul la portul HDMI al televizorului.
• Conectați cablul de alimentare inclus la portul USB al televizorului sau la adaptorul de alimentare inclus al dispozitivului.
• Descărcați aplicația „Google Home” și configurați Chromecastul pentru a începe proiectarea din aplicațiile acceptate.
• Transmiteți de pe smartphone pe televizor.

Chromecast-urile sunt excelente dacă telefonul / tableta dvs. nu are un port Micro USB (pentru conexiuni prin cablu), dar țineți cont că puteți proiecta doar anumite aplicații și veți avea nevoie de o conexiune Wi-Fi puternică.

AirPlay pentru dispozitive iOS

Dacă dețineți un player media Apple TV conectat la aceeași rețea Wi-Fi ca iPhone sau iPad, puteți utiliza AirPlay Mirroring. Această metodă necesită:

• Un model iPhone 4 sau mai nou
• Un Apple TV de-a doua generație sau mai nou

Pur și simplu deschideți centrul de control de pe telefon. Apoi, atingeți pictograma Screen Mirroring și selectați playerul Apple TV. Aceasta vă permite să vizionați fotografii și videoclipuri prin „AirPlay” și chiar să proiectați ecranul dispozitivului pe televizor.

Cum să conectați un telefon sau o tabletă cu fire

Dacă smartphone-ul dvs. are un port de încărcare microUSB, ar trebui să vă puteți conecta la un televizor cu porturi HDMI. Pentru a vă conecta, introduceți un convertor micro USB în HDMI în portul de încărcare al dispozitivului. Cablul HDMI se potrivește în capătul opus al convertorului și se conectează la portul TV.

Odată conectat, orice afișaj de pe dispozitivul dvs. va fi afișat pe ecranul televizorului. Este recomandat să utilizați telefonul în modul landscape, deoarece acesta va umple întregul ecran al televizorului.

MHL Pentru dispozitive Android

MHL este un mod fiabil de a conecta un telefon mobil Android la televizor. Totuși, nu toate dispozitivele sunt compatibile și veți avea nevoie de un adaptor MHL. Dacă aveți un telefon Huawei, Samsung sau Sony, șansele sunt ca dispozitivul dvs. să fie acceptat. Iată cum să îl conectați:

• Introduceți cablul adaptorului în portul microUSB al dispozitivului.
• Conectați un cablu HDMI la adaptor și introduceți celălalt capăt al cablului în portul televizorului.

Adaptor digital AV pentru dispozitive iOS

Adaptorul digital AV de la Apple conectează dispozitivele Apple la portul HDMI de pe televizor. Dar numai iPhone 4 sau modelele mai noi se vor putea conecta în acest fel.

• Conectați adaptorul la portul de încărcare al dispozitivului dvs. Apple.
• Conectați un cablu HDMI la adaptor.
• Conectați celălalt capăt al cablului HDMI la televizor.
• Schimbați sursa video de pe televizor pe portul HDMI corect.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE