31.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPodul de la Hălmeag este aproape gata

Podul de la Hălmeag este aproape gata

Podul de la Hălmeag este aproape gata. Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a inspectat ieri stadiul lucrărilor de construcţie a podului peste râul Olt, care asigură legătura satului Hălmeag cu comuna Şercaia, pe drumul judeţean DJ 131P.
Noul pod a fost construit în întregime, iar vechiul pod din lemn, care datează de o sută de ani, urmează să fie demolat. În momentul de faţă se amenajează acostamentele şi se terasează drumul înspre pod, iar finalizarea lucrărilor, turnarea covorului asfaltic şi darea în folosinţă a noului pod sunt preconizate pentru perioada imediat următoare. Construcţia s-a realizat în parametri optimi, în ciuda faptului că vremea capricioasă şi ploile din această primăvară, care au umflat debitul Oltului, au generat anumite decalări în graficul de execuţie. Reprezentantul constructorului – SC Confer Group SRL, a precizat că după finalizarea asfaltării mai rămân de făcut câteva lucrări de amenajare a albiei râului, dar circulaţia va putea fi deschisă pe noul pod.
Proiectul a început în urmă cu doi ani, fiind implementat de Consiliul Judeţean Bra­­­şov cu fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa a II-a. Valoarea totală a contractului de construcţie a noului pod este de 6.176.199,19 lei. „Consiliul Judeţean Braşov face lucrări istorice în judeţ. Am început să reabilităm mai multe poduri peste Olt, mai ales că de aproape 50 de ani nu s-a mai construit un pod nou în judeţul nostru. În acest an am fost bucuroşi să inaugurăm podul de la Crihalma realizat de Compania Naţională de Investiţii, să avem într-o fază finală de execuţie podul de la Hălmeag şi să atribuim contractul pentru construirea unui pod nou care să lege comunele Voila şi Cincu, acestea din urmă fiind proiecte pentru care am obţinut finanţare prin PNDL. În această vară am dat ordinul de începere pentru un alt proiect cu fonduri europene, şi anume modernizarea drumului care face legătura dintre Măieruş şi Augustin şi care continuă spre Baraolt, în judeţul Covasna. În cadrul acestui proiect avem podul de la Augustin, o altă construcţie de mari dimensiuni pe care o vom reabilita şi moderniza”, afirmă preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE